RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avviser anklagene fra Oddekalv

Sist oppdatert:
Oslo Havn og Statens vegvesen avviser anklagene fra Norges Miljøvernforbund om miljøkriminalitet i Oslofjorden.

Tirsdag bordet Kurt Oddekalv og fem andre aksjonister fra Norges Miljøvernforbund en lekter ved Bjørvika i protest mot mudringen og deponeringen av slam ved Malmøyakalven.

Leverte anmeldelse
Samtidig leverte Norges Miljøvernforbund en anmeldelse av Statens vegvesen og Skanska Norge AS for ukontrollert spredning av miljøgifter i forbindelse med mudring av traseen for senketunnelen. Oslo Havn KF og Secora ble anmeldt for spredning av miljøgifter i forbindelse med deponeringen i sjøen ved Malmøyakalven.

- Bedre på sikt
Statens vegvesen viser til at det er fastsatt klare grenser for partikkelspredning i forbindelse med mudringen og at de holder seg innenfor SFTs tillatelse.

Statens vegvesen legger ikke skjul på at vannkvaliteten blir lokalt dårligere i tiltaksområdet i mudringsperioden, men sier det er prisen for å få opp de forurensede massene i havnebasseng. På sikt mener de situasjonen med spredning av tungmetaller og organisk materiale i fjordbunnen blir mye bedre.

- Gammelt nytt
Oslo Havn KF mener anmeldelsen er grunnløs.

- Det er 11 sider med gammelt nytt fra en gammel miljøkriger fra vestlandet, sier styreleder Bernt Stilluf Karlsen i Oslo Havn til NRK.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere