RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avviser Joker-klage

(Privat)
Sist oppdatert:
Heller ikke Lotteritilsynet vil gi Sølve Merkesdal Joker-millionene han trodde han vant.

(iBergen.no) Den uheldige Joker-vinneren må dermed se langt etter de 2,8 millioner kronene han feilaktig ble opplyst om at han hadde vunnet.

Data-tabbe
Merkesdal klaget Norsk Tipping inn til Lotteritilsynet, etter at han i ett døgn trodde han var lottomillionær, bare for å få vite at han var offer for en data-tabbe. En systemfeil i Norsk Tippings dataprogram postet en melding på trebarnfarens interne nettside, der han ble utropt som vinneren av Jokerspillet 30. mai. I lykkesrus planla Merkesdal hva han skulle bruke pengene på, men ble bunnløst ulykkelig da han dagen etter fikk vite om tabben.

Ikke-vinneren ble avspist med en blomsterbukett som plaster på såret, men ville ikke avfinne seg med det. Etter å ha fått avfeid et krav til Norsk Tipping om å likevel få utbetalt premien, stilte han det samme kravet overfor Lotteritilsynet.

Får ingenting
Men heller ikke her hadde han flaks. 14. juni kom svaret han ikke hadde håpet på, for tilsynets konklusjon gir medhold til Norsk Tipping.

«(...) Oppsettet i Norsk Tippings datasystem var feil, og dette medførte at det å et sted på nettsidene feilaktig så ut som vinnerne av Bursdagsjoker hadde vunnet premiebeløpet som gjelder førstepremien i det ordinære Jokerspillet. Dette var altså en feil av informasjonsmessig karakter, og feilen berører ikke spillets avvikling eller resultater.» skriver Lottotilsynet i brevet til Merkesdal.

Han vil dermed ikke få utbetalt premien han ikke vant, men tilsynet kan trøste med at Norsk Tipping er blitt pålagt å foreta utbedringer i systemet sitt for å forhindre slike tabber i framtiden.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere