RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avviser ulovlig taxfreesalg

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Et forferdelig uvær stanset «Prinsesse Ragnhilds» nyttårs-cruise. Men salget av tollfrie varer gikk unna.

(iBergen.no) : Nå ber Tollvesenet rederiet Color Line redgjøre for om dette salget var lovlig.

Svaret de får fra rederiet er krystallklart:

- Ja, det var lovlig. Dette var et rent nyttårscruise. Riktignok var ikke skipet utenfor territorialgrensen, men vi mener det var helt riktig å holde åpent i taxfre-butikken fordi vi var ute i 24 timer, og fordi vi møtte helt ekstraordinære værforhold. Kapteinen vurderte situasjonen underveis som for uforsvarlig til å gå til Hirtshals i Danmark. Været var så voldsomt at det var høyst usikkert om båten kunne legge til kai der, sier informasjonsdirektør Helge Otto Mathisen i selskapet til iBergen.no.

Informasjonsdirektøren sier rederiet nå vil gå i dialog med Tollvesenet om taxfreesalget med det utgangspunkt at salget var helt lovlig.

Avdelingsssjef Øyvind Hafsø ved grensekontrollen i Tollregion Vest-Norge sier de fikk informasjon om at «Prinsesse Ragnhild» aldri kom til Danmark på turen fra Bergen. Etter å ha plukket opp passasjerer i Stavanger foregikk nyttårsfeiringen i skipsleia like utenfor Stavanger.

- Vi har bedt om en skriftlig redegjørelse fra rederiet, og har ikke fått noe svar, sier Hafsø. Han lover at de vel tusen passasjerene ikke vil få svi.

- Hvilke reaksjoner kan det bli mot rederiet? Bøter eller skriftlig advarsel?

- Jeg vil ikke diskutere eventuelle reaksjonsformer. Dette er en enkeltstående hendelse, og en litt spesiell situasjon. Det er ikke hvert år «Prinsesse Ragnhild» feirer nyttår i en fjord like utenfor Stavanger, sier Hafsø.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere