RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avviser utsettelse av Munch-saken

Sist oppdatert:
Borgarting lagmannsrett avviser begjæring om utsettelse. Dermed går saken som planlagt.

BORGARTING LAGMANNSRETT (Nettavisen): Samtlige av de tiltalte nektet straffskyld da ankesaken i forbindelse med ranet av Munch-maleriene i 22. august i 2004, startet i Borgarting lagmannsrett tirsdag.

Seks personer sitter på tiltalebenken, tiltalt for ulike roller da «Skrik» og «Madonna» forsvant fra Munch-museet på Tøyen.

Forsvarerne til de tiltalte begjærte saken utsatt tirsdag morgen, men lagmannsretten avviste dette.

- Må utsettes
Advokat Sverre Næss og advokat Morten Furuholmen ba om at saken skulle utsettes på ubestemt tid fordi det senest idag ble kjent at en ny person er mistenkt i saken.

Aktor, Terje Nybøe, sa i retten at det er helt normalt at man etterforsker saker selv om deler av saken går for retten.

Subsidiært vil advokatene ha saken utsatt til det er avgjort i Høyesterett hvordvidt de får innsyn i til nå hemmeligholdte dokumenter som inneholder informasjon om hvordan Munch-maleriene kom til rette.

- God tid
Påtalemyndighetene påpekte på sin side at saken vil vare i seks uker, og at forsvaret vil ha god tid til å sette seg inn i saken.

I den anledning sa advokat Næss at de i tingrettsbehandlingen også ble avskåret fra informasjon. Næss har allerede bedt om at tingrettsdommen oppheves.

Til tross for protester fikk ikke forsvarerne medhold, og dermed fortsetter rettssaken som normalt.

Norges nasjonalskatter kom til rette 31. august i fjor . Politiet har hemmeligholdt hvordan maleriene kom til rette. Men etter det Nettavisen kjenner til, skal det være inngått en avtale som tilgodeser kriminelle.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere