RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avvist av legen - mistet barnet

Sist oppdatert:
Tre dager på rad møtte den gravide opp på legevakta med blødninger, men ble sendt hjem.

Helsetilsynet i Oslo og Akershus mener legen har handlet uaktsomt. Nå skal Statens helsetilsyn se på saken, skriver Romerikes Blad.

Kvinnen var gravid i ellevte uke, da hun i fjor høst fikk blødninger. Hun oppsøkte legevakta i Aurskog-Høland. Den innklagede legen var på jobb, og behandlet henne for urinveisinfeksjon. Da hun fikk blødninger dagen etter, var det en annen lege på jobb. Han rekvirerte time til henne påfølgende uke ved gynekologisk poliklinikk ved Aker universitetssykehus.

Da kvinnen for tredje dag på rad kom tilbake med betydelige blødninger, traff hun igjen den innklagede legen. Han mente nå at kvinnen sto i fare for å miste barnet, men vurderte det likevel ikke som en «øyeblikkelig hjelp»-situasjon. For tredje gang ble hun sendt hjem.

Men nå tok hun selv kontakt med Ahus, og fikk komme inn med én gang. Der ble det konstatert at fosteret var dødt.

Helsetilsynet mener kvinnen skulle hatt øyeblikkelig hjelp, og skriver:

”Helsetilsynet i Oslo og Akershus finner etter dette at den vurderingen legen gjorde av pasientens situasjon er uforsvarlig og i strid med helsepersonelloven".

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere