- Jeg har opplevd rasistiske tilrop og utskjelling før, men dette er det drøyeste jeg har vært med på, sier 21-åringen til Nettavisen.

Hun klarte å fange noe av opptrinnet på video, og saken fikk blant annet omtale i lokalavisa Budstikka.

«Du blir ikke forfulgt i hjemlandet fordi noen der er slemme, det er fordi du selv er det. Du er en jævel», sier kvinnen mot Awo i videoen før hun tilsynelatende spytter mot 21-åringen.

- Ja, jeg ble spyttet etter. Det var noe jeg virkelig ikke hadde ventet, sier Awo, som denne dagen hadde hatt matteeksamen på Stabekk videregående skole og skulle hjem med toget.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Awo forteller at kvinnen først kommenterte hijaben hun hadde på seg.

- Hun sa blant annet «Æsj, hvorfor har du den på hodet?», før hun ba meg «dra tilbake der jeg kom fra». Det var da jeg tok fram mobiltelefonen for å dokumentere det hele.

- Kommer du til å anmelde saken?

- Ja, det vil jeg gjøre, sier 21-åringen.

Leder ved Antirasistisk Senter, Rune Berglund Steen, sier til Budstikka at Asker-jenta bør anmelde forholdet. Han har også en oppfordring til andre som ser at noen blir utsatt for rasisme:

- Si ifra, høyt og tydelig. Det kan oppleves som ubehagelig å reagere, men for personen det gjelder kan det å få støtte gjøre en stor forskjell i en utsatt posisjon.