RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

B-gjengbror dømt for skyting

Sist oppdatert:
29-åringen skjøt på blink i skolegården. Nå er han dømt.

(iOslo.no) B-gjengmedlemmet er i Oslo tingrett dømt til 120 dagers fengsel. Han sitter allerede varetektsfengslet etter den store politiaksjonen mot B-gjengen tidligere denne måneden, og er siktet i den store hvitvaskingssaken i Natal, men må nå belage seg på flere dager i fengsel.

Da politiet kom over 29-åringen sto han og skjøt på blink i en skolegård i Oslo. Pistolen var av kaliber 7.65, og politiet fant ytterligere en pistol som ble knyttet til gjengmedlemmet. Begge ble beslaglagt.

Gjemte pistol i busk
Politiet hadde etablert en spaningspost på skolen, fordi det tidligere hadde vært rapportert skyteepisoder på stedet. Mens tjenestemennene var på posten passerte en politibil stedet, og den nå dømte 29-åringen stupte inn i en busk for å gjemme seg. Ifølge dommen slengte han også fra seg en gjenstand. Politibetjentene gikk inn i busken og hentet ut en pistol i kaliber 22.

29-åringen forklarte selv under rettssaken at det var andre som hadde slengt fra seg denne pistolen, men retten valgte ikke å legge vekt på den delen av hans forklaring.

Skjøt på blink i skolegården
Han forklarte videre at han deretter skjøt blink i skolegården. Politimennene så ikke selv at han skjøt, men på grunn av 29-åringens tilståelse og vitneforklaringer fant likevel retten grunn til å idømme fengselsstraff.

I tillegg må 29-åringen tåle å miste begge våpnene.

Les flere nyheter på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere