*Nettavisen* Nyheter.

Ba KrF om penger

Foto: (Foto: Knut Fjeldstad, Scanpix)

Jan Birger Medhaug sendte i går et brev til Kristelig Folkeparti der han ba om kompensasjon for dårlig behandling.

04.09.03 10:14

Foran det ekstraordinære styremøtet i Rogaland KrF ba Jan Birger Medhaug om å få dekket advokatutgifter, og om en unnskyldning for måten partiet har behandlet ham på, melder P4.

På møtet der Medhaugs politiske fremtid i KrF sto på dagsordenen, fortalte fylkesleder Kari Austerheim Silde om det som sto i brevet fra Medhaug. Han mente ifølge P4 at dette ikke hadde noe med selve saken å gjøre, og ville ikke kommentere innholdet i brevet.

Kravet avvist

På møtet, som varte i over fem timer, avviste fylkesstyret Medhaugs krav om unnskyldning og kompensasjon.

Ved 22-tiden ble det klart at partiet ikke ønsker å gjeninsette Medhaug som fylkesordførerkandidat, meldte NTB. Ni av representantene på møtet gikk inn for at Medhaug skulle være partiets fylkesordførerkandidat, mens 21 stemte for Ellen Solheim.

- Føler lettelse

Etter møtet sier Jan Birger Medhaug at han er lettet over at saken har fått en avklaring.

- Dette var det tredje ekstraordinære fylkesstyremøtet de har hatt for å avgjøre saken, og de har gjort samme vedtak tre ganger. Det tar jeg til etterretning, sier Jan Birger Medhaug til TV 2 Nettavisen onsdag kveld.

Han avviser at han er skuffet over avgjørelsen, men sier i stedet at han først og fremst føler lettelse. Han har foreløpig ikke planene klare for sin politiske framtid utenfor KrF.

- Jeg er like politisk engasjert og interessert. Det er ikke fylkesstyret i Rogaland KrF som avgjør det, men det er klart at jeg må tenke gjennom hvordan jeg skal gjøre det rent praktisk. Det å drive valgkamp for KrF er jo være helt unaturlig nå, sier han.

Fylkesleder Kari Austerheim Silde sier til NRK at det er Medhaugs håndtering av mediene og det faktum at han ikke informerte partiet om at han var anmeldt for voldtekt, som gjør at et flertall i fylkesstyret ikke har tillit til ham.

Ønsker Solheim lykke til

Partileder Valgerd Svarstad Haugland tar beslutningen i Rogaland KrF til etterretning.

- Dette har vært en vanskelig sak for alle involverte. Rogaland KrF har forholdt seg til de retningslinjene partiet selv har vedtatt. Når Jan Birger Medhaug nå er renvasket for voldtektsanklagene, var det naturlig at fylkesstyret i Rogaland gjorde en ny vurdering av hvem som skal være fylkespartiets ordførerkandidat. Konklusjonen ble at Ellen Solheim fortsatt er Rogaland KrF sin fylkesordførerkandidat, heter det i en pressemelding fra partiledelsen.

- Vi tar til etterretning beslutningen fylkesstyret i Rogaland KrF har fattet, og har tillit til den måten fylkesstyret har behandlet saken på . Vi ønsker Solheim og Rogaland KrF lykke til i den videre valgkampen, skriver Svarstad Haugland.

To forslag

I forkant av møtet kunne Kari Austerheim Silde fortelle at fylkesstyret skulle ta stilling til to ulike forslag.

- Jeg har ingenting å si nå, annet enn at vi har to forslag på bordet, sa hun til NTB.

Møtet ble holdt på Quality Airport Hotel på Sola utenfor Stavanger, og det var 32 stemmeberettigede til stede.

Krevde beklagelse
Jan Birger Medhaug sa til Stavanger Aftenblad tidligere onsdag kveld at styret måtte komme med en beklagelse for at han skal stille som partiets fylkesordførerkandidat. En slik beklagelse fikk han ikke onsdag kveld.

Onsdag ble det også kjent at kvinnen som sier hun ble voldtatt av Medhaug, går til sivilsak mot ham, etter at saken ble henlagt av politiet.

Kvinnen anmeldte Medhaug for voldtekt i desember 2002. Han varslet ikke partiledelsen i KrF, og ble vraket som fylkesordførerkandidat mens han var under etterforskning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.