*Nettavisen* Nyheter.

Ba om help fra politisjefen

Foto: Hege I. Hanssen (Nordlys.no)

En uke før Rolv-Are Pettersen drepte ekskjæresten Kristin Kjelstrup, oppsøkte han sin egen politisjef for å be om hjelp.

26.01.09 09:15

Spesialenheten for politisaker vil granske om kolleger burde ha grepet inn overfor av politimannen som skjøt og drepte sin tidligere kjæreste i Tromsø fredag.

Spesialenheten har allerede sagt at den vil se på hvordan den 53 år gamle politimannen klarte å få tilgang til tjenestevåpenet han brukte da han drepte den 41 år gamle kvinnen.

Trakassert
Etter at kvinnens mor søndag gikk ut i VG og fortalte om hvordan datteren ble trakassert av mannen i ukene før drapet, ønsker Spesialenheten også å se på om politiet hadde informasjon om politimannens tilstand eller om forholdet til kvinnen, som burde ført til at de grep inn overfor kollegaen, skriver Aftenposten.

Les mer på Nordlys.no: Ikke tidligere anmeldt for vold

- I tillegg til å se på rutiner, vil vi se på om det forelå kunnskap i politidistriktet om situasjonen og om hvorvidt eventuelle tiltak har vært vurdert, sier assisterende sjef i Spesialenheten for politisaker, Johan Martin Welhaven.

53-åringen skal blant annet ha forsøkt å låse seg inn i kvinnens leilighet, kjørt forbi huset hennes, fulgt etter henne i bil og sendt truende tekstmeldinger til henne.

Besøkte sjefen
Ifølge VG, skal en ulykkelig og beruset Rolv-Are Pettersen ha dratt hjem til politistasjonssjef Kurt Pettersen og bedt om hjelp og råd forrige søndag.

- Han fortalte at samboerforholdet var over, og fremsto som nedfor og ulykkelig. Vi pratet en stund, og etter hvert ble han i mye bedre humør, forteller Pettersen til avisen.

Stasjonssjefen fant det nødvendig å orientere den øvrige ledelsen om møtet etter drapet fredag.

Politimannens tilstand ble søndag kveld fortsatt betegnet som livstruende av Universitetssykehuset i Tromsø, melder NTB.

Gransking av kvinnedrap
Det er nesten ett år siden Stortinget ba om en gransking av alle partnerdrap, men så langt er ingenting gjort, skriver Dagsavisen. Bare siden den gang har sju kvinner blitt drept av partneren sin.

For Odd Einar Dørum (V) var det ønskelig med et bredt og uavhengig utvalg som står utenfor politiet. Hensikten med initiativet var at man gjennom en granskning skulle lære av hver eneste sak.

- I slutten av 2007 foreslo jeg dette, og våren 2008 vedtok man at dette skulle man gjøre. Så skulle det skje «snart», så «rett etter sommeren», så «utpå høsten», og nå registrerer jeg at det er blitt til «en gang i 2009», sier Dørum til avisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.