*Nettavisen* Nyheter.

Ba om ti år for Lode-drapsmann

Gunn Merete Lode, funnet drept utenfor Bryne august 2001. Foto: Politiet / SCANPIX

Aktor la onsdag ned påstand om minst ti års forvaring i Lode-saken.

15.06.05 13:43

Akttor, statsadvokat Tormod Haugnes, la ned påstand om forvaring i minst 10 år og maksimum 18 år for Kim Poulsen (42). Han ble tirsdag kjent skyldig i drapet på Gunn Merete Lode (32), melder NTB.

- Samfunnsvernet gjør at det trengs mer enn en tidsbegrenset straff i denne saken. Faren for gjentagelse er så stor at Poulsen må dømmes til forvaring, sa aktor, statsadvokat Tormod Haugnes, i sin prosedyre over straffeutmålingen.

I februar ble Poulsen dømt til 16 års fengsel i Jæren tingrett for drapet på Lode. Han anket dommen på stedet. Aktor Haugnes, som også da la ned påstand om forvaring, anket over straffeutmålingen.

Kim Poulsen ble ikke koblet inn i Lode-saken før etter at hans DNA var sjekket mot et internasjonalt register i forbindelse med en overgrepssak i Danmark. Da fant man at hans DNA stemte med DNA funnet på Gunn Merete Lode.

Kim Poulsen ble i lagmannsretten tirsdag også kjent skyld i ran, voldtekt og trusler mot to kvinner i Danmark i 2003. Dom i saken er ventet torsdag eller fredag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.