RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ba om ti år for Lode-drapsmann

Gunn Merete Lode, funnet drept utenfor Bryne august 2001.
Gunn Merete Lode, funnet drept utenfor Bryne august 2001. Foto: Politiet / SCANPIX
Sist oppdatert:
Aktor la onsdag ned påstand om minst ti års forvaring i Lode-saken.

Akttor, statsadvokat Tormod Haugnes, la ned påstand om forvaring i minst 10 år og maksimum 18 år for Kim Poulsen (42). Han ble tirsdag kjent skyldig i drapet på Gunn Merete Lode (32), melder NTB.

- Samfunnsvernet gjør at det trengs mer enn en tidsbegrenset straff i denne saken. Faren for gjentagelse er så stor at Poulsen må dømmes til forvaring, sa aktor, statsadvokat Tormod Haugnes, i sin prosedyre over straffeutmålingen.

I februar ble Poulsen dømt til 16 års fengsel i Jæren tingrett for drapet på Lode. Han anket dommen på stedet. Aktor Haugnes, som også da la ned påstand om forvaring, anket over straffeutmålingen.

Kim Poulsen ble ikke koblet inn i Lode-saken før etter at hans DNA var sjekket mot et internasjonalt register i forbindelse med en overgrepssak i Danmark. Da fant man at hans DNA stemte med DNA funnet på Gunn Merete Lode.

Kim Poulsen ble i lagmannsretten tirsdag også kjent skyld i ran, voldtekt og trusler mot to kvinner i Danmark i 2003. Dom i saken er ventet torsdag eller fredag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere