RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Babymammaen får advokat

Sist oppdatert:
Moren til det døde spedbarnet i Stavanger har fått advokat. Og det uten at noen vet hvem hun er.

Den kjente Stavanger-advokaten Brynjar Meling er nå oppnevnt som advokat for moren til den døde babyen som fredag ble funnet død i en papirpose i Stavanger.

Meling sier at han ikke bare vil ta vare på kvinnen overfor politi og påtalemyndighet, men også gi henne all den hjelp og støtte som hun trolig har behov for.

Han ber nå kvinnen ta kontakt med ham på telefonnummer 51842060. Dette nummeret vil bli betjent døgnet rundt.

- Det aller viktigste nå er at denne kvinnen får den hjelpen hun trenger. Der ute er det en mor som har opplevd noe svært traumatisk: Å miste sitt eget barn. Jeg jobber nå med å kontakte krisesenter og krisepsykiatrien for å ha et apparat klart for henne hvis hun melder seg. Disse institusjonene har de samme krav om å gi immunitet og beskyttelse som det jeg har, sier Meling.

- Ikke nødvendigvis noe straffbart
Kvinnen er formelt siktet i forbindelse funnet av den døde babyen. Meling presiserer likevel at det ikke trenger å ligge noe straffbart forhold bak funnet av babyen. Han håper at etterforskningen som nå pågår ikke skremmer kvinnen fra å ta kontakt. Meling sier at

- Gjennom to døgn nå har mange i politiet uttalt seg i saken. Dette kan være med å skape et skremmende bilde som hindrer personer i å henvende seg, fordi man kanskje tror at noen skal i fengsel. Slik er det ikke. Det trenger ikke å være noe straffbart bak dette, sier han.

Håper hun tar kontakt
- Hva om noen kjenner kvinnen eller kjenner hva som har skjedd?

- De vil også ha det samme krav på immunitet og beskyttelse hvis de tar kontakt. Til dem vil jeg si at hvis de står kvinnen nær, så er det viktigste at hun får den hjelpen hun trenger. Jeg tror at det beste hun gjør er å søke hjelp gjennom det offentlige. Derfor håper jeg hun tar kontakt, sier Meling.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere