RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Badevær østpå - kaldt i nord

Foto: Rune Petter Ness (Scanpix)
Vil du tviholde på sommeren, bør du finne badebuksa og dra til Oslofjorden. Her er det stadig 20 grader i vannet. Men resten av landet er ikke like heldig.

Befinner du deg på Sørlandet eller på Østlandet bør du fortsatt stupe uti vannet før høsten kommer for fullt. På stranda Huk i Oslofjorden, ble det onsdag målt 20 grader.

- Det er nok fortsatt varmt i vannet, i alle fall på Sørlandet og Østlandet. Det har vært varmere lufttemperaturer enn normalt i august, og dermed snur ikke badetemperaturene med det første, sier meteorolog i Storm, Martin Grønnevet, til TV 2 Nettavisen.

Men Grønnevet legger til at det fremover ventes mer nedbør og kjøligere temperaturer i luften over hele landet.

Pøsregn i Midt-Norge

Det er ikke det helt store helgeværet som venter i noen av landsdelene. I Trøndelag og Møre- og Romsdal skal det pøsregne i hele helgen.

- Det ventes større nedbørsmengder enn normalt i Trøndelag og Møre- og Romsdal på lørdag og søndag. Dette skyldes at lavtrykket som nå ligger over Sør-Norge, vil etterlate seg en nordavind som vil gi utslag i Midt-Norge. Verst blir det på lørdag. Da vil det bli sammenhengende regn fra morgen til kveld, sier Grønnevet.

Men selv om nedbørsmengdene blir store, varsler Grønnevet ingen ny flomsituasjon i Midt-Norge.

Overskyet helg i Sør-Norge

Torsdag er det regn de fleste steder på Vestlandet, Sørlandet og Østlandet, og det ventes også regn på fredag Men på lørdag og søndag blir det lettere vær.

- Det blir en tørr helg på Vestlandet, Sørlandet og Østlandet. Det blir mest overskyet vær og regnbyger, men sola kan nok glimte til litt innimellom. Temperaturene på Vestlandet vil ligge på mellom 17 og 18 grader. På Sørlandet og Østlandet kan målestokken nå en høyde på 20 grader, opplyser Grønnevet.

Kaldere i nord

Nord-Norge får perioder med regn i helgen, og kjøligere temperaturer.

- Lørdag blir det mest regn i Finnmark, og oppholdsvær i Nordland og Troms. Søndag ventes det regnbyger i alle tre fylkene. Temperaturene vil synke fra 15 grader på fredag til mellom 10 og 12 grader på lørdag og søndag, melder Grønnevet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere