Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Badstue-dødsfall ferdig etterforsket – fikk hjelp av tysk politi

Politiet er ferdig med etterforskningen av saken der en 52 år gammel kvinne er mistenkt for å ha drept sin 52 år gamle mannlige venn i Hordaland. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Politiet er ferdig med etterforskningen av saken der en 52 år gammel kvinne er mistenkt for å ha drept sin 52 år gamle mannlige venn i Hordaland. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Politiet er ferdig med etterforskningen av saken der en 52 år gammel kvinne er mistenkt for å ha drept sin 52 år gamle mannlige venn i Hordaland.

Den tyske kvinnen fant sin 35 år gamle ektemann død i badstua på en gård på Sveio i Hordaland hvor de bodde i juni 2016. I juli året etter, fant hun vennen, en 52 år gammel mann, død i samme badstu.

Kvinnen er ikke mistenkt for det første dødsfallet, som er en henlagt sak. Politiet er nå ferdig med etterforskningen av det andre dødsfallet, der kvinnen er mistenkt for drap.

– Etterforskningen har vært tidkrevende og omfattende, blant annet med flere avhør tatt i Tyskland av tysk politi. Det gjelder personer med tilknytning til både mistenkte og avdøde, sier politiadvokat Marte Engesli Lysaker i Sørvest politidistrikt til Bergens Tidende.

Politiet ønsker ikke å svare på om etterforskningen har styrket eller svekket drapsmistanken mot kvinnen, som selv nekter skyld og mener begge dødsfallene må skyldes selvmord.

Lysaker skal sende saken til statsadvokaten med politiets innstilling, men sier det vil ta noe tid. En innstilling kan anbefale tiltale eller at en sak henlegges.

– Når den tid kommer, vil jeg heller ikke kunne si noe om hva jeg har innstilt på, sier hun.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!