RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(FOTO: TOR RICHARDSEN/SCANPIX)

Bakke sparer millioner på artist-skatt

Eirik Bakke betaler bare 15 prosent skatt ut året. Artistskatten gir ham milliongevinst.

Et smutthull i skatteloven gjør at spillere som kommer til norske klubber fra utlandet etter 1. juli, og oppfyller en del andre vilkår, får artistskatt ut året. Det betyr 15 prosent i skatt. Eirik Bakke oppfyller disse vilkårene, og sparer med det store penger. Artistskatte-satsen gjelder også for sign-on-fee-beløpet Bakke fikk for å skrive under for Brann – 5 millioner kroner.

- Jeg har takket ja til en totalpakke. Jeg har hørt om artistskatten, men hvordan det gjøres har jeg ikke satt meg inn i, sier Bakke til Bergens Tidende.

Branns sportslige leder, Per Ove Ludvigsen, bekrefter overfor avisen at ordningen med artistskatt er velkjent for dem, og at det er et tema under kontraktsforhandlinger med nye spillere. Men han tror ikke artistskatten har vært avgjørende for noen av spillerne som har kommet til rødtrøyene.

Også Egil Østenstad i Viking bekrefter at ordningen med artistskatt er velkjent og velbrukt når nye spillere hentes midt i sesongen.

Skattekontoret advarer klubbene mot å spekulere i ordningen, for eksempel ved å gi mest mulig av totalpakken som sign-og-fee og minst mulig som lønn, og på den måten spare millionbeløp i skatt. Er forholdet mellom sign-on-fee og lønn uforholdsmessig stor er det helt klart noe å se nærmere på, sier Harald Bjørgen ved Sentralskattekontoret for utenlandssaker til BT.

Per Ove Ludvigsen understreker at alle avtaler må godkjennes av fotballforbundet og skatteetaten, og at de derfor ville blitt stoppet dersom ordningen med artistskatt ble forsøkt utnyttet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere