*Nettavisen* Nyheter.

Bakkemannskaper settes inn i leting

ONSDAG MORGEN: Bakkemannskaper settes onsdag morgen inn i skredområdet i Sunndalsfjella for å lete etter de fire savnede skigåerne. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Vil lete i skredområde etter savnede skigåere.

16.04.14 10:52

Sunndalsøra/Oslo (NTB): Et redningshelikopter startet grytidlig onsdag morgen å fly bakkemannskaper opp til skredområdet i Sunndalsfjella for å lete etter de fire savnede skigåerne.

SISTE:Fire omkomne funnet

– Det er ansett som forsvarlig å sette folk inn i området for å lete etter de savnede. Helikopteret er nå i gang med å flytte folk opp fra oppmarsjområdet i dalen til skredområdet, sier operasjonsleder Sigvart Sivertsen i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til NTB klokka 6.45.

Det er folk fra den alpine redningsgruppa, Romsdal Fjellredningsgruppe, som settes inn i letingen etter de fire mennene.

Klikk på bildet for å forstørre.

LETER ETTER SAVNEDE: Det er folk fra den alpine redningsgruppa, Romsdal Fjellredningsgruppe, som settes inn i letingen etter de fire mennene. Foto: Inge Nordvik (NTB scanpix)

– Været har tydeligvis vært gunstig i løpet av natten og det anses derfor som forsvarlig å starte opp igjen letingen nå. Men været endrer seg hele tiden, og når dagen gryr blir det mildere og vi må derfor gjøre løpende vurderinger av hvor lenge mannskapene kan oppholde seg der oppe, sier operasjonslederen.

Flere steder

Beslutningen om å sende mannskaper inn i skredområdet ble tatt etter at politiets innsatsleder grytidlig onsdag morgen møtte skredeksperter for å vurdere sikkerheten. Sea King-helikopteret fra Ørlandet landet på stedet der mannskaper og politiet har base klokka 6.15.

– Redningshelikopteret driver nå utplassering av mannskaper på forskjellige plasser, sier operasjonsleder Sivertsen.

HTML EMBED


Skredet ligger i bunnen av en lang renne som går fra toppen av Litlskjorta og helt ned i dalsøkket. Skredet har ifølge politiet gått fra Frusalhalsen øst for Litlskjorta og ned Kannsdalen i bunnen. Det dreier seg om et stort ras med mye snø, og signaler fra minst to sendere ble tirsdag fanget opp i skredområdet.

Politiet gikk tirsdag ut fra at alle de fire savnede mennene har omkommet og ligger begravd i skredet.

Savnet siden mandag

De savnede mennene er alle i slutten av 20-årene og begynnelsen av 30-årene. De var på fjelltur ved den 1.552 meter høye fjelltoppen Litlskjorta da de ble meldt savnet mandag ettermiddag. Da hadde to andre fra gruppen tatt seg ned igjen, mens de fire skulle gå videre til Frusalhalsen.

De fire mennene skulle møte turkameratene på Brandstad på 200 meters høyde klokka 15 mandag ettermiddag, men dukket aldri opp. Politiet ble varslet mandag klokka 17.

Sunndal kommune og politiet har i samarbeid opprettet et pårørendesenter på Phillipshaugen i Øksendal, skriver Adresseavisen.

Én av de fire savnede har tilhørighet på Nordmøre, melder Tidens Krav. Ifølge Østlendingen skal en annen være fra Nord-Østerdal i Hedmark. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.