RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bakterie-fisk i 17 av 23 butikker

Sist oppdatert:
Såkalt fersk fisk du blir tilbud over disk kan være mer enn en uke gammel. Landet over kryr det av bakterier i fisken og Oslos fiskebutikker får strykkarakter.

I kveld viser Forbrukerinspektørene på NRK resultatene etter stikkprøver som er tatt ved 23 forretninger i Oslo. Resultatet viser at fisken i 17 av forretningene hadde for mye bakterier.

Mer enn en uke gammel
Professor i matsikkerhet Per Einar Granum ved Norges veterinærhøgskole kjøper selv norsk laks i Frankrike, som holder høyere kvalitet enn den han får tak i her hjemme.

- Den norske laksen jeg får kjøpt i utlandet er trukket opp av sjøen for toppen tre døgn siden, mens den vi vanligvis blir tilbudt her hjemme kan være mer enn en uke gammel, sier Granum til Aftenposten Aften.

- Krev mer
Professor Granum mener årsaken sannsynligvis er at fisken går gjennom for mange ledd, mye på grunn av unødvendige og fordyrende mellomledd. Han mener norske forbrukere bør kreve langt bedre kvalitet.

I og med at det bare ble tatt stikkprøver, kan det godt være at det ligger dårlig fisk i de andre forretningene også.

Tar affære
- Den norske laksen jeg får kjøpt i utlandet er trukket opp av sjøen for toppen tre døgn siden, mens den vi vanligvis blir tilbudt her hjemme kan være mer enn en uke gammel, sier Granum til Aftenposten Aften.

Distriktssjef for Mattilsynet i Oslo, Kjetil Berg, sier at tilsynet nå vil undersøke saken selv. Fisk som ikke holder tilfredsstillende kvalitet når mattilsynet kommer på besøk, vil bli nektet omsatt.

Testen er utført av firmaet Colifast for NRK.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere