RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bakterietester ambulansesjåfører

Sist oppdatert:
10-15 sjåfører og hjelpere i Oslo-ambulansene er midlertidig tatt ut av tjeneste i frykt for spredning av MRSA-bakterien.

Det ble slått full smittealarm ved ambulansetjenesten og AMK-sentralen i Oslo og Akershus da en ansatt kom hjem fra utenlandsreise med multiresistente stafylokokker (MRSA), en hissig variant av gule stafylokokker.

Den smittede er isolert hjemme og får antibiotikabehandling, mens mellom 10 og 15 ambulansesjåfører og hjelpemenn er tatt ut av tjenesten. I tillegg blir rundt 50 personer testet. Det gjelder både ambulansepersonell og ansatte på AMK-sentralen.

- Nå avventer vi resultatene av disse testene, sier avdelingsoverlege Asgeir M. Kvam til TV 2 Nettavisen torsdag.

Selv om ambulansetjenesten midlertidig er tappet for krefter, har man ved hjelp av rokeringer på turnusplanen og vikarer sørget for å holde hjulene i gang og beredskapen intakt, ifølge Kvam.

- Vi har måttet stokke om litt, men det er udramatisk for beredskapen, sier han. Han sier videre at pasientene har grunn til å føle seg trygge, etter at det er satt i verk en rekke tiltak for å hindre spredning av bakterien.

MRSA-bakterien er en forholdsvis sjelden gjest i Norge, men er mer hyppig i andre land. Den krever ifølge Kvam bruk av kostbar og kraftig antibiotika.

Bakterien gir ikke symptomer hos friske, men kan være farlig for personer med nedsatt immunforsvar. Derfor ble det umiddelbart satt i gang tiltak da bakterien ble oppdaget hos en av de ansatte.

Hele AMK-tjenestens telefonsentral er vasket ned og desinfisert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere