Gå til sidens hovedinnhold

Baktungt på børsen

Etter mandagens fantastiske oppgang falt aksjene på Oslo Børs tilbake tirsdag.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Mandag var det feststemning på børsen med en flott ukestart på rundt to prosent. Det så også lyst ut tirsdag, da aksjene holdt hodet over vannet store deler av perioden, men mot slutten ble det litt for mye nedsalg.

NA24 - din næringslivsavis

Stemningen i markedet er åpenbart spent for tiden og det ble heller ikke handlet like mye verdipapirer som man har sett i det siste, med en omsetning på under ti milliarder. Tirsdagens nedtur var imidlertid ventet av en del aktører.

Trist som faen
- I dag er er det englesang i aksjemarkedet, men i morgen blir det trist som faen, sa en finansdirektør til NA24 mandag.

Hovedindeksen på Oslo Børs falt i takt med oljeprisen med 0,2 prosent til 467 poeng. Frontkontrakten på nordsjøoljen handles for 70,17 dollar, en marginal nedgang på 0,09 prosent. .

Orkla hadde igjen høy omsetning, men allikevel ble det nedgang, denne gangen med 1,6 prosent til 94,10 kroner. REC var med på å gjøre tilværelsen sur for Stein Erik Hagens favoritt ettersom de falt med 1,1 prosent grunnet svake tall fra det tyske solarselskapet Q-Cells.

Norwegian på handletur
De siste ukene har investorene fått juling i et meget svakt aksjemarked. Mandag var imidlertid en rekke ledende analytikere ute og uttalte at børsfallet har gitt kjøpsmuligheter i aksjemarkedet. Den viste Norwegian Property å følge tirsdag.

Eiendomsselskapet melder at de vil sluke hele hotellkjeden Norgani, som lever av å leie ut selve hotellmassene til hotellselskaper. Valget forklares med høy markedsvekst, lav risiko og god direkte avkastning.

Budet fra Norwegian Property inneholder en saftig premie da det er på 82,50 kroner per aksje, og det bidro til at Norganis kurs klatret med hele 18,32 prosent til 80,75 kroner. Investorene mener kanskje at premien var av det vel gavmilde slaget ettersom kursen til Norwegian Property ble senket med 5,3 prosent til 66,75 kroner.

Eitzen Maritime Services endte opp 16 prosent til 3,19 kroner uten noen spesielle nyheter.

Dagens store taper var Ignis som falt med 7,2 prosent til 12,20 kroner. IT-aksjen har falt mye den siste tiden og investor Ove Gusevik har signalisert at han ønsker å splitte selskapets aksjer.

Statoil endte ned 0,5 prosent til 162 kroner, mens Hydro falt 0,2 prosent til 211,50 krone, mens både Yara og PGS gjorde det bra på store nivåer.

Folkeaksjen til Telenor ble handlet opp to prosent til 104,75 kroner.

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene