*Nettavisen* Nyheter.

Ballo avviser Frp-jakt

Frps hemmelige skatterapport har ført til isfront mellom Carl I. Hagen og Stortingets presidentskap.

27.09.07 20:58

- Frp må gjerne mene at jeg slår politisk mynt. Men det er ikke jeg som hemmeligholder rapporten om Frps skatteunndragelser. Det er det Frp selv som gjør, sier Ballo (SV) til Nettavisen.

Se innslag på Tv 2 Sumo: Uønsket i skattemøte

Dro på turer med ektefeller
En rapport fra Oslo ligningskontor viser at Fremskrittspartiets stortingsgruppe har unndratt skatt over en tiårsperiode. Tidligere Frp-formann Carl I. Hagen hadde i mange år en «reisekonto», som ble etablert i 1997. Frp nekter å offentliggjøre rapporten, men bekrefter at det dreier seg om 2,7 millioner kroner som ikke er innrapportert til skattemyndighetene.

Fredag klokka 09.00 skal presidentskapet i Stortinget diskutere den hemmelige skatterapporten til Frp. Fem av de seks medlemmene av Stortingets presidentskap er enige i kravet om offentliggjøring av rapporten. Den eneste som er imot, er Frps tidligere formann Carl I. Hagen.

- Her er det rene partipolitiske interesser fra SV og H som fremkommer som ikke har noe med presidentskapet å gjøre, sier Hagen til TV2 Nyhetene torsdag.

Bananrepublikk
Hagen mener kravet om innsyn kan sammenlignes med tilstanden i bananrepublikker.

- Jeg skjønner at partipolitiske konkurrenter ønsker å kneble den som kan forsvare seg. Det har alltid vært slik i bananrepublikker at man ikke ønsker at de som står tiltalt for en domstol skal ha noen forsvarer, og skal ha noen mulighet til å forsvare seg, sier han til kanalen.

- Null tillit
Kravet har også fått generalsekretær Geir A. Mo i Frp til å se rødt.

- Jeg har ikke tillit til at Olav Gunnar Ballo og Inge Lønning (H) vil håndtere dette på en skikkelig måte. De vil bruke det politisk mot Frp, sier Mo til Aftenposten.

Ønsker kontroll med retningslinjene
Men dette fnyser SVs visepresident i Stortinget Olav Gunnar Ballo av.

- Lønning får svare for seg, men jeg er ikke opptatt av annet enn at vi har vedtatt retningslinjer som må følges opp, og at det må være kontroll med retningslinjene. Hvis presidentskapet som lager retningslinjer ikke får innsyn i hvordan midlene brukes, får en ikke mulighet til å vurdere om midlene brukes etter retningslinjene, sier Ballo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.