RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ballongfarere måtte nødlande

Sist oppdatert:
Lensmannen i Saltdal i Nordland har rykket ut for å hjelpe to belgiske ballongfarere ned fra fjellet etter en kontrollert nødlanding.

De to deltar i konkurransen «Gordon Bennet Race» der målet er å komme lengst mulig med luftballong. Tirsdag ettermiddag kontaktet de politiet og ba om hjelp til å finne veien hjem igjen etter en kontrollert nødlanding.

- Vi kaller det ikke en leteaksjon. Vi drar rett og slett ut for å hente dem, sier lensmann Egil Rasmussen i Saltdal til TV 2 Nettavisen. Politi og folk fra Røde Kors Hjelpekorps var ved 19.30-tiden på vei inn mot Balvatnet, der ballongfarerne har landet. Via mobiltelefon har politiet gitt de to instrukser om hvilke rute de skal følge for å komme seg ned fra fjellet.

Nedkjølt, men ikke skadet
- Vi planlegger å møte dem et stykke på veien. De har cirka tre til fire kilometer å gå i ulendt terreng. Vi har seks til sju kilometer å gå, sier Rasmussen.

Han opplyser at belgierne har det bra. De er nedkjølt etter den lange ferden, men ikke skadet.

Luftfartstilsynet gransker
Luftfartstilsynet har innledet gransking av deltakerne i ballongracet som seilte inn over norsk område.

- Det er åpenbart at en eller flere ballongførere har brutt vilkårene for å fly inn over norsk territorium. Vi innhenter nå opplysninger om hva som har skjedd og vil ta de nødendige skritt etter det, sier fungerende informasjonsdirektør Bjørn Erlandsen ved Luftfartstilsynet til TV 2 Nettavisen.

TV 2 Nettavisen skrev i går om luftballongen som førte til at Widerøe måtte kansellere flere av sine avganger. Ved Bodø kontrollstasjon opplyste de at flere av deltakerne hadde latt være å be om såkalt transponderkode og på den måten gjort det umulig å følge dem på radaren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere