RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ballongslipp åpnet «Hjerterom»

Sist oppdatert:
Med slipp av hjerteformede ballonger over Tøyenkirken i Oslo markerte kronprinsesse Mette-Marit åpningen av årets innsamlingsaksjon, Hjerterom.

- Det er en stor glede for meg å åpne årets TV-aksjon, sa kronprinsessen før hun klippet over fortøyningssnorene til et stort knippe med knallrøde ballonger som raskt markerte seg i luftrommet over Tøyenkirken, senter for Kirkens Bymisjon i Oslo.

Generalsekretær for Kirkens Bymisjon, Helen Bjørnøy, bød kronprinsessen på kaffe etter ballongslippet.

Det er Kirkens Bymisjon i Oslo som sammen med Rådet for psykisk helse står bak årets aksjon. De to organisasjonene arbeider for å forhindre psykisk og sosial nød, og skal også dele inntektene fra innsamlingen likt mellom seg.

Pengene skal brukes til åpne væresteder for psykisk og sosialt slitne mennesker der de kan få varierte tilbud om sosiale og kulturelle aktiviteter, boliger og andre tiltak som kan gjøre livet lettere.

Det er om lag 100.000 frivillige som skal samle innpenger i årets aksjon, og det er det 31 året på rad at NRK vier en hel dags sending til en slik storinnsamling av penger. Aksjonen er enestående i verden, både i form av frivillig innsats, organisering og innsamlingsresultat.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere