*Nettavisen* Nyheter.

Bambi tror hun er en hund

Bambi ble funnet forlatt. Hun tror hun er en hund

– De to hundene våre har akseptert henne som en av sine egne, og det virker som om Bambi også tror hun er en hund, sier matfar Christen Bryn-Eriksen. Foto: Privat (Eikerbladet)

Sofagrisen Bambi har flyttet inn hos barnefamilie og leker mer enn gjerne med husets treåring.

09.10.15 11:06

Men snart venter en ny tilværelse, skriver Eikerbladet.

Den tillitsfulle rådyrkalven elsker å ligge på sofaen inne i huset på Sørum gård på Darbu sammen med hundene. Hun leker også daglig med familiens treårige datter, og lyder tilsynelatende navnet sitt når noen roper på henne.

– Får vi besøk kommer hun løpende for å hilse på, og vil helst sleike litt på dem, smiler Christen Bryn-Eriksen

Bambi vil også være med når familien lufter hundene.

Fulgte etter

– Vi fant Bambi 26. juni, forlatt ved siden av turstien vi gikk på i nærheten av gården. Men vi lot henne ligge i tilfelle moren var i nærheten, forteller Bryn-Eriksen.

(Saken fortsetter under bildet.)

Klikk på bildet for å forstørre.

SOFAGRIS: Bambi liker seg inne på sofaen sammen med hundene, men familien Bryn-Eriksen kan ikke fortsette å ha henne, så nå setter de sin lit til at hun kan få flytte til Langedrag Naturpark. Foto: Privat (Eikerbladet)

Da familien sjekket kalven dagen etter var den usedvanlig kontaktsøkende, og selv om den var meget svak, fulgte hun etter da de forlot stedet.

– Vi bestemte oss for å ta med rådyrkalven hjem, så vi kunne gi henne mat i stedet for å la henne sulte i skogen, sier Bryn-Eriksen.

Vel hjemme ble kalven døpt «Bambi» og fôret med både geitemelk og eggeplommer. Kalven ble raskt kvikkere og sterkere.

Tror hun er en hund

«Bambi» går løs på familiens gård, som ligger i skogkanten uten gjerder, men stikker ikke til skogs.

– De to hundene våre har akseptert henne som en av sine egne, og det virker som om Bambi også tror hun er en hund, sier Bryn-Eriksen.

Rådyrkalven får «kalvegodt» fra flaske tre-fire ganger om dagen, men beiter gjerne litt på jordene på gården.

– Hun er blitt så tam og tillitsfull at jeg tviler på om hun vil klare seg på egen hånd ute i skogen, sier han.

Familien ønsker at Bambi skal få leve videre i gode omgivelser, og har tatt kontakt med Langedrag Naturpark for å høre om de kan overta den lille sjarmøren.

Håper på Langedrag

– Vi har kun hanndyr slik at ei rådyrgeit ville være av interesse for oss, sier daglig leder Tuva Thorson ved Langedrag.

Naturparken har søkt Miljødirektoratet om lov til å kunne bosette Bambi hos dem. Om det går i orden vil rådyrkalven fra Øvre Eiker kunne boltre seg på et 175 mål stort område, sammen med elg og rådyr.

– Vi venter på svar fra direktoratet, og håper dette skal løse seg på en god måte, sier Thorson. Hun understreker at folk som finner elg- eller rådyrkalver ikke skal ta dem med seg hjem.

– I de aller fleste tilfellene er moren i nærheten, så hoved-regelen er å la kalvene være i fred, sier Thorson.

Er det fastslått at moren er død eller har forlatt kalvene, kan det stille seg annerledes.

– Men det er ikke slik at vi kan ta imot alle dyr som blir funnet. Det er noe som må vurderes i hver enkelt tilfelle, sier Thorson.

Familien Bryn-Eriksen håper Langedrag får tillatelse til å ta imot rådyrkalven, ellers blir de nødt til å slakte den lille krabaten de har blitt så glade i. Men Bryn-Eriksen har ikke selv hverken anledning eller lov til å beholde rådyret selv.

Les flere saker fra Eikerbladet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag