RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: NRK Design

Banale halvsannheter

Sist oppdatert:
NRK Dagsnytt mener de har rett til å servere lytterne halve sannheten om morgenen. Men for lytterne blir spørsmålet om de kan stole på at flere halvsannheter til slutt blir en sannhet.

Dagens Næringsliv har hatt en interessant artikkelserie om NRK Dagsnytt.

Kjernen i serien er at NRK Dagsnytt stadig oftere regisserer sendingene sine om morgenen slik at de holder tilbake kommentarer og svar til utpå dagen - og slik skaper et kunstig inntrykk av fornyelse og utvikling i saken.

Statsministerens kontor raser, og en presserådgiver vil ha Dagsnytt-redaktør Per Anders Johansen sparket og kaller NRKs vaktsjefer teaterregissører (og ikke redaktør).

Johansen står på sitt, med støtte fra profilerte synsere som Dagbladets politiske redaktør Marie Simonsen og Presseforbundets Per Edgar Kokkvold.

Andre sentrale pressefolk er kritiske, og vi er enige med sistnevnte.

Det kan umulig være journalistisk korrekt å holde tilbake interessant materiale og gode tilsvar, og bedrive enkilde-journalistikk i sending etter sending.

Nå er vi ikke spesielt bekymret for statsministerens evne til å komme til orde, heller ikke kundene til kommunikasjonsrådgiverne.

Men for lytterne er praksisen uholdbar.

Vi synes politisk redaktør Trine Eilertsen i Bergens Tidende setter fingeren på et ømt punkt i en kommentar til Dagens Næringsliv:

- Ofte når jeg hører sakene deres, blir jeg forundret over at verden er så enkel. Noen sendinger senere viser det seg ofte at verden heller ikke er det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere