*Nettavisen* Nyheter.

Banden på ferde i 11 banker

Minibanksvindlerne som fredag angrep en av Sparebanken Sørs kunder, har vært på ferde på i alt 11 minibanker.

21.07.05 13:09

Minibanksvindlerne var raskt på pletten da en bankkunde plutselig ble stående med skimmeren i hånda fredag. Familiefaren ble plutselig angrepet av en mann som tok skimmeren og forsvant. Hele seansen ble filmet av bankens overvåkingskamera.

Nå vet Sparebanken Sør med sikkerhet at svindlerne har vært på ferde flere steder, men foreløpig uten at bruk av selve skimmeren er registrert brukt andre steder enn hos Sparebanken Sør i Kristiansand, skriver Fædrelandsvennen på nett. Kortansvarlig Trond Ljøstad i Sparebanken Sør i Arendal sier til avisa at det er registrert bruk av testkort på 11 steder.

Testkortet blir brukt for å se om skimmeren, som leser av magnetstripen på minibankkort, fungerer i minibanken, ifølge Fædrelandsvennen.

Testkortet skal være brukt i disse bankene: Sparebanken Sør i Kristiansand, Sparebanken Pluss i Kristiansand, Spareskillingsbanken i Kristiansand, SR Bank i Kristiansand, Nordea i Kristiansand, Sparebanken Møre, Sparebanken Midt-Norge (i Trøndelag) og Sparebanken Sør i Arendal. En video fra Arendal skal også vise de samme tre mennene som var på ferde i Kristiansand.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.