RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bandidos-bomben til Strasbourg

Sist oppdatert:
Den europeiske menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg skal se på dommen etter bombesaken i Drammen.

24. mars 2003 ble fem personer dømt til lange fengselsstraffer i Borgarting lagmannsrett , mens Høyesterett avslo ankene i september samme år. Forsvarerne til de fem mener en av de juridiske dommerne var inhabil under behandlingen av saken, og har derfor brakt saken inn for Den europeiske menneskerettighetsdomstolen (EMD).

- Vi mener det er begått saksbehandlingsfeil, fordi en av de juridiske dommerne under hovedforhandlingen i lagmannsretten hadde vært med i et kjæremålsutvalg som behandlet en fengslingskjennelse i Bandidos-saken, sier advokat Sverre Næss til Dagbladet. Han er forsvarer for en av de fem.

Tidligere Hells Angels-president Torkjel Alsaker (43) ble dømt til 16 års fengsel i lagmannsretten. Sammen med fire andre ble han funnet skyldig i å stå bak bombingen av Bandidos-klubbhuset i Drammen 4. juni 1997. En kvinne omkom da den svært kraftige bomben eksploderte og raserte et helt kvartal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere