RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bandidos-sjef fengsles på nytt

Sist oppdatert:
Bandidos-sjef Lars Harnes ble tirsdag varetektfengslet i fire nye uker i forbindelse med ranet på Aker brygge i august.

- Vi har begjært de tre siktede varetektfengslet for fire nye uker. Dette begrunner vi med at vi har en kvalifisert mistanke og fordi en løslatelse vil bli å krenke allmennhetens rettsfølelse, sier politiadvokat Geir Evanger til TV 2 Nettavisen.

De tre har allerede tilbrakt fire uker i varetekt med brev og besøksforbud. De to første ukene ble de også holdt i total isolasjon.

- Anser dere denne saken som oppklart?

- Vi er i innspurten og er på vei mot konklusjonen. Men jeg vil foreløpig ikke trekke noen konklusjoner, sier Evanger.

En person fremdeles etterlyst
Politiet etterlyser fremdeles en person observert på 7-Eleven i Torggata fire dager før ranet. Mannen var iført en hettegenser med påskriften «Bulldog» på ryggen. Hvor sentral denne personen er i forbindelse med ranet, er uvisst.

- Vi har fremdeles ute en etterlysning på denne mannen, men så langt har det ikke materialisert seg noe spesielt. Vi mener fortsatt at han kan være interessant i sammenheng med Aker brygge-ranet. Men finner vi han ikke, så finner vi han ikke, sier Evanger til TV 2 Nettavisen.

Samtykket
Både Harnes (36) og nynazisten Daniel De Linde (25) godtok tirsdag fortsatt varetektfengsling. Kjennelsen ble avgjort i såkalt kontorforretning. Det var dermed ikke nødvendig med et nytt fengslingsmøte.

Den tredje siktede etter ranet på Aker brygge, Petter Tharaldsen (33), som ble funnet svømmende i havnebassenget like etter ranet, motsatte seg videre varetektfengsling. Under fengslingsmøtet tirsdag ettermiddag ble det imidlertid bestemt at også han må sitte bak lås og slå fire nye uker.

Utbytte på fem millioner
Trioen er siktet for grovt ran. De tre skal ha fått med seg rundt fem millioner kroner da en pengetransport skulle levere penger til DnB Nors filial på Aker brygge natt til 30. august i år. To vektere ble overrasket inne i banken og bundet med strips på hender og føtter. Den ene vekteren ble truet med en ladd maskinpistol mot nakken.

Takket være et snartenkt vitne ble politiet raskt varslet om ranet som pågikk og kom tidsnok til stedet og pågrep ranerne med pengene i hendene.

Tharaldsen ble imidlertid funnet i havnebassenget noe senere. Han hadde verken penger eller våpen på seg da han ble pågrepet.

I ettertid ble Harnes’ samboer pågrepet og siktet for medvirkning til ranet. Hun skal ifølge politiet ha deltatt i planleggingen og ble varetektfengslet for to uker og er nå løslatt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere