RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bandidos-sjef tatt for ran

Bandidos-leder Lars Harnes hilser på statsminister Kjell Magne Bondevik på en stopp volden-forestilling for skoleungdommer i Oslo Spektrum i 1999.
Bandidos-leder Lars Harnes hilser på statsminister Kjell Magne Bondevik på en stopp volden-forestilling for skoleungdommer i Oslo Spektrum i 1999. Foto: Heiko Junge, SCANPIX
I 1999 håndhilste sjefen for mc-klubben Bandidos på statsminister Bondevik. I dag ble Lars Harnes siktet for verditransport-ranet på Aker Brygge.

Bandidos-sjef Lars Harnes (38) ble mandag formiddag formelt siktet for å ha deltatt ranet mot en verditransport ved DnB Nor sin filial på Aker brygge. Sammen med to andre, deriblant den kjente nynazisten Daniel de Linde (25) og et medlem av den beryktede Tveita-gjengen, skal Harnes ha truet vekterne på Hafslund sin veridtransport til å gi fra seg et større pengebeløp.

Politiet kom raskt på pletten og fikk pågrepet de tre.

Dømt flere ganger
Lars Harnes ble i juli i fjor dømt til seks års fengsel for frihetsberøvelse av to personer. Tidligere er Bandidos-sjefen dømt for grovt personran, og han har vært etterforsket for voldtektsforsøk og narkotikalovbrudd.

I 1999 møtte Harnes statsminister Kjell Magne Bondevik under en Stopp Volden-forestilling for barn og unge fra Oslo og Bærum i Oslo Spektrum.

Daniel de Linde er også tidligere kjent av politiet og har tilhørt nynazistgruppen Boot Boys.

Siktet for ran i 2003
I 1998 ble han siktet for drap, men saken mot han ble henlagt. Linde er også siktet for et ran mot en verditransport i 2003. I likhet med ranet natt til mandag, brukte ranerne 22. april 2003 maskinpistol da de ranet Nordeas pengetransport på Olaf Ryes plass. De truet vekterne til å gi fra seg pengekofferter med tilsammen tre millioner kroner.

Ranerne ble tatt etter kort tid på grunn av at koffertene var merket med en gps-sender.

Politiet ønsker overfor TV 2 Nettavisen ikke å kommentere bakgrunnen til de tre som ble tatt for ranet på Aker brygge mandag.

- Det jeg kan si er at de tre tilhører miljøer som er høyst kapable til å gjennomføre et slikt ran, sier politiadvokat Geir Evanger til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere