RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bandt tyvene til lyktestolper

Sist oppdatert:
– Bind dem fast til vi kommer, sa politiet spøkefullt. Dermed fant borgerverngjengen frem tauet.

(iBergen.no) : Episoden fant sted i en kommune i Nordhordland, i en periode hvor bensinstasjoner i grisgrendte strøk ofte hadde besøk av ubudne gjester.

– Det gikk aldri mer enn noen få måneder mellom hvert innbrudd. De tok med seg tobakk, vekslepenger og bildeler. Vi ble veldig populære, fordi bensinstasjonen lå så øde at tyvene trodde de kunne jobbe uforstyrret, sier innehaveren av bensinstasjonen, som ønsker å være anonym.

Men de siste årene har det vært rolig. Trolig skyldes det at stedet har fått et svært dårlig rykte i det kriminelle miljøet. De ansatte og beboerne i nærområdet gikk nemlig sammen om en vaktordning, med et finurlig alarmsystem som verken lar seg stoppe av strømbrudd eller kappede ledninger.

Fant frem tauet
Vaktlaget legger heller ikke fingrene imellom når de tar tyvene på fersken, noe følgende historie fra lensmannen skulle bekrefte.

– Vi fikk telefon en gang om at de hadde tatt tre personer på fersken, men at disse var litt vanskelige å håndtere. Da de spurte oss om hva de skulle gjøre, svarte vi at «dere får surre dem fast til hver sin stolpe til vi kommer», forteller Holmaas til iBergen.no.

Da politipatruljen kom til kort tid etter, var det akkurat det vaktlaget hadde gjort. Alle de tre tyvene stod pent oppstilt foran hver sin lyktestolpe, og var bundet fast.

– Den ene reagerte litt på behandlingen, men de ble ellers ivaretatt på en god måte og ble kjørt tilbake til Bergen, sier Holmaas.

- Ryktes fort
Tyvene skal ikke ha anmeldt episoden, og bindingen fikk dermed ikke noe etterspill.

Resultatet har vært at det nå har vært helt stille rundt bensinstasjonen i lange tider.

– Vi fikk etter hvert høre at det ryktes i miljøet at plassen ikke lenger var så veldig attraktiv å prøve seg på. Så nå har det vært stille lenge, humrer bensinstasjoneieren.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere