RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bankansatt stjal 5,4 millioner

Sist oppdatert:
Det begynte med at den bankansatte «lånte» 4000 kroner. Nå skylder hun 5,4 millioner.

I september i fjor var spillet over, etter at kvinnen hadde tatt penger fra kassen i en DNB NOR-filial et sted i Hordaland over ti år, skriver Bergens Tidende. Banksjefen satte seg tilfeldigvis i kvinnens kasse, og reagerte på at den bokførte kontantbeholdningen tilsynelatende var unormalt mye større enn den skulle være. Kvinnen la raskt alle kortene på bordet.

Verken hun eller banken har greid å finne ut nøyaktig hvor mye hun har underslått i løpet av de ti siste årene. Siktelsen lyder på 5.430.000 kroner.

I dag startet rettssaken mot kvinnen. Politiadvokat Einar Råen la ned påstand om fengsel i tre år og to måneder, skriver bt.no.

Kvinnen beskriver det hun gjorde som en slags spillegalskap - det ene underslaget utløste det neste, og hun visste at det kom til å gå galt til slutt. Hvorfor hun gjorde seg til millonsvindler, har hun ingen god forklaring på, bortsett fra at hun ville være hjelpsom.Kvinnen hevder hardnakket at ingen andre i familien hennes visste om hva hun gjorde.

I dag har hun milliongjeld på bolig, og har liten evne til å gjøre opp for seg.

- Hun er lettet over at spillet er over. Hun har lagt kortene på bordet og bidratt til å oppklare saken. Dette er selvsagt en tragedie for henne og familien, og hun vil ha liten mulighet til å betale tilbake pengene, sier kvinnens forsvarer, advokat Odd A. Drevland til BT.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere