*Nettavisen* Nyheter.

Banket mor og far

Foto: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX (Illustrasjonsfoto)

En 38 år gammel mann ble i romjulen dømt til 75 dagers fengsel for vold og trusler mot sin egen familie.

04.01.06 07:20

Bergen Tingrett fant ham blant annet skyldig i å ha sparket og slått sin mor i hodet, og drapstruet kvinnen som han har barn med.

Det var i september i fjor at mannen gikk til angrep på sin mor fordi hun blandet seg inn i et bilsalg han og søsteren hans forhandlet om. 38-åringen ble så sint på sin mor at han sparket henne i øret, løftet henne etter halsen, for så å slå henne i ryggen.

Krangel om barnet
Nøyaktig to måneder senere opptod det en konflikt mellom den dømte, og kvinnen mannen har barn sammen med. Krangelen handlet om hvem som skulle ha barnet i julen. Moren har den daglige omsorgen for barnet.

Etter at hun hadde gitt beskjed om at det ikke ble aktuelt for ham å ha barnet i julen, rant begeret over for mannen. Han kom da med en rekke trusler over telefonen.

Blant annet truet han med referanser til hendelsene i et tidligere drap: « Det som Trond Ramsland har gjort er bare barnemat i forhold til det jeg skal gjøre! Du får bare vente og se!» Denne dagen kom det 25 anrop fra 38-åringen, mens hun var i kirken der hun deltok i en barnedåp.

Sparket faren
2. juledag gikk mannen til angrep på sin far. Han sparket ham i hodet og på kroppen. Retten finner ikke mye formidlende i denne saken.

De mener det er et mønster hos mannen at han i diskusjoner med sine nærmeste tyr til trusler og voldshandlinger hvis diskusjonen blir «tapt».

Derfor dømte de mannen til 75 dagers fengsel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag