Banket opp autist (12)

Kvinnen (27) satte seg oppå gutten og slo ham tre ganger i ansiktet.

(iBergen.no) Men kvinnen fra Nordhordland slipper fengsel.

Følte seg mobbet
Det var 24. august i fjor at 27-åringen kastet seg over den autistiske gutten midt på gaten. 12-åringen kjørte rundt på rulleskøyter og henvendte seg flere ganger til den fremmede kvinnen.

Trass i at hun ba guttungen komme seg bort, kom han stadig tilbake. Mellom fem og ti ganger rullet han opp til henne og lagde lyder som irriterte henne. Hun oppfattet dette som erting. Til slutt fikk hun nok og benyttet anledningen da gutten falt.

«Retten finner det bevist at tiltalte - etter at fornærmede falt på bakken - satte seg over fornærmede og gav ham tre slag i hodet.» skriver Nordhordland tingrett i dommen.

En legeerklæring viste at gutten ikke hadde fått noen fysiske skader fra møtet med kvinnen

- Jeg skal drepe ham
Overfallet ble observert av et kvinnelig vitne, som kom til og hjalp den fortumlete 12-åringen. Rasende utbrøt 27-åringen at «neste gang dreper jeg ham».

Hun var ikke klar over at gutten var autist og heller ikke at han bare var 12 år gammel. At hun benyttet rå muskelkraft for å få gutten ned i bakken, og slo ham tre ganger med knyttet neve benektet hun på det sterkeste i retten.

Hun ble trodd på at hun ikke aktivt la autisten i bakken, men ble dømt for å ha brukt vold.

- Unødvendig
«(...) Forholdet har et klart skjerpende preg ved at tiltalte har utøvd vold mot en person som klart må ha framstått som lavere i alder og modenhet enn henne selv. Det bærer også preg av at tiltalte har hatt liten grunn til å reagere som hun gjorde.» heter det i domspapirene.

Den tidligere ustraffete 27-åringen ble dømt til 30 dager betinget fengsel med en prøvetid på to år.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.