RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bar bilde av dødt barn

Sist oppdatert:
Terrorsiktede Arfan Qadeer Bhatti bar med seg et bilde av denne jenta da han ble arrestert i sommer.

- Bildet var en suvenir av ren kjærlighet, har Bhatti forklart til politiet.

Les også: Al Jazeera navngir terrorsiktede

Bildet er av ett år gamle Haitham Ghali. Hun ble drept under den israelske bombarderingen av Gaza 10. juni i år. Samme dag ble en rekke barn drept i det samme angrepet. Bildet, som Bhatti klippet ut av Dagbladet, ble et symbol på urettferdigheten i kampen mellom palestinerne og Israel for ham.

Bhatti ble arrestert 15. juni i Tyskland, da han ble stoppet i en sikkerhetskontroll i forbindelse med VM i fotball. I bagasjen hadde han bilder av minst to typer panservernraketter, såkalte RPG og M72, i tillegg til noen notater gjort på et brevark fra et hotell i London. I bagasjen fant politiet også bildet av den drepte jenta.

Sendte sms

I en tekstmelding til det som politiet mener er kjæresten til Bhatti, skriver han i helgen 10. – 12. juni at han føler et stort behov for å handle, på bakgrunn av alle kvinner og barn som blir drept.

Bildet skal ha vært nok en grunn til at politiet mener Bhatti er så sterkt politisk og religiøst engasjert. Ved flere anledninger har Bhattis sterke engasjement blitt trukket frem som et sterkt argument for at han skal ha planlagt terrorhandlinger.

Mona Levin trakk lørdag frem Jostein Gaarders navn i den israelske avisen Hareetz da hun ble spurt om hva som gjør det mulig for nordmenn å ha så sterke antipatier til jøder. Bhattis advokat Elden bekreftet senere overfor iOslo.no at Bhatti ble opprørt av debatten i kjølvannet av Gaarders kronikk i Aftenposten.

Varetektsfengslet
Lørdag ble Bhatti og en 26 år gammel norsk mann varetektsfengslet i fire uker med brev og besøkskontroll. De er mistenkt for å planlagt terrorhandlinger mot den amerikanske og jødiske ambassaden i Oslo.

En 28 år gammel norskpakistaner ble varetektsfengslet i to uker, mens retten fant ikke grunnlag for å varetektsfengsle den siste mannen, en 28 år gammel norsktyrker. Aktor påkjærte denne avgjørelsen, og hans skjebne vil bli avgjort tirsdag i lagmannsretten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere