– Jeg syns det er veldig bra at Hans Andreas velger å stille som første nestleder i Frp. Han vil gjøre en kjempejobb. Jeg er også glad for at Hans Andreas med dette tar gjenvalg til Stortinget, det vinner partiet stort på. Jeg er derfor ikke lenger kandidat til å bli nestleder, men gir min fulle støtte til Hans Andreas og Terje, som sammen med Sylvi vil bli et knall team, skriver Hoksrud på Facebook.

Det var NRK som først meldte om Hoksruds innlegg.

I Frp er det bred støtte til at Terje Søviknes fortsetter som 2. nestleder og Sylvi Listhaug som leder.

Hoksrud begrunner ikke valget, men lover å «fortsette å gønne på, og jobbe for fullt for å løfte opp og fram Frp sine gode forslag og løsninger».

Finanspolitisk talsperson og Frp-veteran Hans Andreas Limi fra Akershus meldte seg til å bli nestleder i partiet i forrige uke. Fra før hadde Hoksrud, Erlend Wiborg og Frank Sve uttrykt ønske om å bli partiets neste nestleder.

Dagen etter trakk Wiborg og Sve seg som kandidater. Limi seilte samme kveld opp som favoritt da Viken Frp enstemmig gikk for ham. Også fylkeslagene Oslo, Rogaland, Innlandet og Vestland støtter Limi. Det samme gjør Fremskrittspartiets ungdomsparti FpU.

Når Hoksrud nå trekker seg, ser det ut til at det blir Limi som tar over til våren når nestleder Ketil Solvik-Olsen gir seg.

Partiet har landsmøte 29. og 30 april.