*Nettavisen* Nyheter.

Bare ett tips etter voldtektsmann

Oslo-politiet etterlyste mann med bilde i går.

04.03.08 13:21

(ìOslo.no) Oslo-politiet etterlyste i går en mann i forbindelse med tre voldtektsforsøk i Oslo sentrum i fjor sommer. På litt under ett døgn er det bare kommet inn ett tips til politiet om mannen.

- Det er bare ett tips, så nå må vi se. Vi skal gi det litt tid til, sier politiførstebetjent Anne Rynning Aasen i sedelighetsavsnittet til iOslo.no.

- Hva går tipset ut på?

- Jeg har ikke satt meg inn i det, men vi jobber med det. Alle tips blir sjekket ut i denne saken, sier hun.

Sammen på bilde
Politiet er svært overbevist om at dette er den trolige gjerningsmannen, på bakgrunn av hva en av kvinnene har forklart.

- Man vil ikke gå ut med bilder hvis ikke det er grunn til det. På bilde nummer to har vi fjernet en person, det er den ene fornærmede kvinnen, sier hun.

Voldtektsforsøk over hele sentrum
Mannen er satt i forbindelse med tre saker i Oslo:

HTML EMBED

Lørdag 14. juli 2007 mellom kl. 01 og kl. 02 ble en 20 år gammel kvinne forsøkt voldtatt i Knut Alvssons vei på Sinsen. Hun var på vei hjem da hun ble kontaktet av gjerningsmannen.

HTML EMBED

Søndag 29. juli 2007 ca kl. 03 ble en 18 år gammel kvinne overfalt på brua mellom Byporten og Bussterminalen og forsøkt voldtatt.

HTML EMBED

Lørdag 11. august 2007 ca. kl. 01 ble en 26 år gammel kvinne kontaktet av gjerningsmannen da hun var på vei opp Grensen i retning Akersgata. Han har gått videre sammen med henne fram til Trefoldighetskirken i Akersgata, hvor hun ble overfalt og forsøkt voldtatt.

Politiet mener det er en klar forbindelse mellom disse tre sakene, og har bedt publikum om hjelp. Kjenner du igjen mannen på bildet kan du ringe Sedelighetsavsnittet: tlf. 22 66 94 30, utenom kontortid kan du ringe Sentralvakta 22 66 99 66 eller Sentralbord 22 66 90 50.

Les flere nyheter på iOslo.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.