RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bare noen meter fra katastrofe

Foto: Bjørn Fuldseth (Bladet.no)
Sist oppdatert:
Persontoget sporet av rett ved et stup: - Tunnelen reddet oss, sier konduktøren.

Uhellet skjedde på Trønderbanen like sør for Hell i Nord-Trøndelag ved 13-tiden lørdag. Toget var på vei fra Steinkjer til Trondheim, med avgang fra Steinkjer klokken 11.28, da ulykken skjedde.

- Vi fikk melding om avsporingen klokken 13.04. Det var en stein som lå i sporet som førte til at toget sporet av mot venstre, og stoppet inntil fjellveggen, sier informasjonssjef Preben Colstrup i NSB til Nettavisen.

Årsaken til at steinen lå på skinenen skal være et steinras.

- Togleder opplyser at det ikke er noen personskader, sier operasjonsleder Svein Olav Bruun ved Nord-Trøndelag politidistrik til Nettavisen.

Har du et tips? kontakt Nettavisen på vaktsjef@nettavisen.no, eller ring 2100 6010.

- Tunellen reddet oss
Ifølge Stjørdalens Blad står toget inne i en tunnel. Rett ved tunnelen er det en lang skråning.

Det var dermed like før det kunne gått riktig så galt.

- Det var tunnelen som reddet oss. Hadde det ikke vært en tunnel rett etter steinen, ville vi ha veltet rett utenfor skråningen, forteller konduktør Geir Pettersen til adressa.no.

Lokføreren skal ha klaget over litt vondt i foten etter ulykken.

Bare den første vogna
- Det er den første vogna som har sporet av, og det er ikke meldt om noen personskader. Men det var ca. 130 passasjerer om bord, altså toget var full, sier Colstrup.

Togsettet består av et motorvognsett med tog vogner.

- NSB har varslet beredskapstroppen, som er folk som er trent til å håndtere avvikshendelser, for å bistå ved overgangen fra tog til buss. Det står jo ikke på stasjonen toget, men det er ikke så langt unna stasjonen. Så vi ser ikke umiddelbart de store problemene med å forflytte passasjerene til stasjonen, sier informasjonssjefen.

I tillegg undersøker nå NSB om det er noen som ikke selv kan gå fra toget til stasjonen, og som trenger ekstra bistand. De vil også bistå dersom noen trenger annen hjelp etter ulykken.

- Hell i uhell
Det er store skader på toget.

- Banestrekningen mellom Homlevik og Hell vil jo da bli stengt inntil toget er berget og forflyttet. I mellomtiden vil kundene som da reiser på Trønderbanen, måtte reise med buss og tog, sier han.

Colstrup mener de har hatt flaks.

- Vi har hatt hell midt i uhellet. Så lenge det ikke er noen fysiske skader, er vi veldig glade, sier han.

- Har det fint
Kjell Erling Hagens sønn (11) var på toget, og han forteller at sønnen ikke er skadet.

- Jeg snakket nettopp med ham, og da hadde alle passasjerene gått av toget og var på vei til en buss. Sønnen min har det fint og er ikke skadet. Han hadde heller ikke hørt om noen andre som var skadet, sa Hagen til bladet.no en halvtimes tid etter hendelsen.

- Sjokkerte
Et vitne forteller at mange også er i sjokk etter det som har skjedd.

- Vi har sporet av rett ved et 20-30 meter langt stup ned i sjøen. Bakdelen av toget er fortsatt på skinnene, mens resten har sporet av. Etter det jeg vet er ingen personer skadd, sier vitnet til adressa.no.

- Mange her er i en sjokktilstand, men det ser ikke ut som om det er noen alvorlig avsporing, sier vitnet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere