RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bare Norge ønsker flykaprerne

flykapring, gardermoen, 1993, asyl
flykapring, gardermoen, 1993, asyl
Ingen andre land enn Norge er villig til å gi oppholdstillatelse til de to iranske brødrene som kapret et fly og tvang det til Gardermoen i 1993.

Brødrene truet med å sprenge tre håndgranater mot passasjerene i et russisk Aeroflot-fly på Gardermoen i 1993. Etter å ha sonet straffen sin i Russland, returnerte kaprerne til Norge i fjor. Her befinner de seg ennå, og her vil de trolig få lov til å bli, skriver Aftenposten.

Det kan gå mot at norske myndigheter blir nødt til å gi kaprerne permanent opphold her i landet, dersom saken ikke tar en helt uventet vending, sier en sentralt plassert kilde til Aftenposten.

- Kaprerne skal ut
Kommunalminister Erna Solberg har tidligere vært klar på at kaprerne skal ut av landet. Onsdag har kommunaldepartementet imidlertid ingen kommentar.

- Alt vi har å si er at saken ligger til behandling hos UDI. Vi har ingen ytteligere kommentar, sier statssekretær Kristin Ørmen Jonsen til TV 2 Nettavisen.

UDIs ledelse er ifølge Aftenposten imot å sende kaprerne tilbake til sitt ordinære hjemland, med henvisning til at Iran ikke kan anses for å være et trygt land å returnere folk til. Også Aserbajdsjan og Russland nekter å gi mennene oppholdstillatelse.

Utlendingsdirektoratet (UDI) vil verken kommentere saken overfor Aftenposten eller TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere