RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bare timer etter at dette bildet blir tatt, mister Maria kjæresten

KJÆRESTER: - Dette er det siste bildet av oss. Det tok jeg lørdagsmorgen før vi dro på fjelltur, sier Maria Gamst Holsmo om bildet til venstre. Hun var med på turen da Christoffer Kleven (21) lørdag omkom i en skredulykke.
KJÆRESTER: - Dette er det siste bildet av oss. Det tok jeg lørdagsmorgen før vi dro på fjelltur, sier Maria Gamst Holsmo om bildet til venstre. Hun var med på turen da Christoffer Kleven (21) lørdag omkom i en skredulykke. (Privat)
Sist oppdatert:
Kjæresten og vennene kjempet en desperat kamp da Christoffer Kleven (21) ble tatt av snøskred.

ALTA (Nordlys): - Jeg tror ingen forstår hvordan det føles å være fullstendig hjelpeløs vitne til at kjæresten din begraves og forsvinner i snømassene, sier Maria Gamst Holsmo, til Nordlys.

Sist lørdag opplevde hun marerittet, da kjæresten Christoffer Kleven (21) omkom i en skredulykke.

Klokken 14.20 gikk alarmen ved Kviby utenfor Alta. Med kjæresten Maria og seks andre venner som hjelpeløse vitner forsvant 21-åringen i skredet.

- Jeg husker jeg tenkte på en masse mens vi kjørte ned. Om han ville klare seg, om han ville komme hjem til meg igjen, sier Holsmo.

Uten hjelpemidler

Da skredet gikk var vennene uten hjelpemidler.

- Vi ringte etter hjelp og prøvde å tenke hvor Christoffer kunne være under snømassene, og prøvde å organisere leting. Vi laget søkestikker av bjørkekvister og gravde med bare hendene til fingrene ble dovne, sier Daniel Isaksen (29) til Nordlys.

- Snøen var så hard. Det var nesten som å grave i grus eller jord. Vi klarte ikke å presse kvistene særlig langt ned i snøen før de knakk. Det var så utrolig fortvilende, sier Maria stille.

Daniel skjønner at de trenger bedre søkestikker dersom de skal klare å finne Christoffer før det er for sent. Han hiver seg på skuteren og kjører til bygda Kviby fem minutter unna. Der rasker han med seg brøytestikker fra veien og skynder seg tilbake til vennene. Sammen danner de en søkerekke og finner Christoffer etter fem minutter.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Dette er det siste bildet av oss. Det tok jeg lørdagsmorgen før vi dro på fjelltur, sier Maria Gamst Holsmo.


Halvannen meter snø

- Han ligger under halvannen meter snø. Vi graver ham frem og ser at han er klemt fast rundt ei tjukk bjørk. Til slutt klarte vi å fjerne den og fikk begynt å gi hjerte-lungeredning.

Mens vennene gjør forsøk på livredning får de beskjed om at helikopteret ikke kan lande i området fordi været er for dårlig. De blir nødt å skaffe en slede for å frakte han ned til veien der hjelpen venter.

- Det var helt jævlig å høre det. Jeg synes det er merkelig at ikke hjelpen kom opp til oss. AMK ba oss om å møte ambulansen ved veien, men ingen redningsfolk kom til rasstedet før vi kjørte ned. Vi fikk ingen hjelp om hvordan vi skulle søke, ingen instruksjoner eller noe. Vi måtte gjøre alt selv.

Vennene velger å fortelle sin historie i håp om å advare andre.

- Vi håper andre unge kan høre det forferdelige vi har opplevd og at noen kanskje tenker seg om når de kjører på fjellet. Dersom en eneste ulykke blir avverget, er det verdt å stå frem og fortelle denne helt jævlige historien, sier vennene i sofaen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Maria Gamst Holsmo mistet kjæresten i skredet sist lørdag. Daniel Isaksen prøvde å berge livet til vennen sin med førstehjelp.


Det siste bildet

Mandag postet Holsmo et bilde av seg og Christoffer på Facebook. Bildet ble tatt lørdag morgen, bare timer før de dro ut med snøskuterne.

- «Christoffer, nå må du være ordentlig, for jeg har ingen ordentlige bilder av oss.»Dette sa jeg lørdag morgen til han og idet jeg tok bildet, lukket han øynene, sier Holsmo.

- Det var den siste morgenen jeg fikk med han, det siste bildet av oss. Den dagen jeg mistet han.

PS! Christoffer Klevens familie har gitt Nordlys godkjennelse til å bruke bildene i saken.

Les flere artikler fra Nordlys her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere