RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Brannvesenet setter inn helikopter i slokkingen av en omfattende ulmebrann i et barkanlegg på Sky i Larvik lørdag. Sterk røykutvikling truer både naboer og trafikk.
Brannvesenet setter inn helikopter i slokkingen av en omfattende ulmebrann i et barkanlegg på Sky i Larvik lørdag. Sterk røykutvikling truer både naboer og trafikk. Foto: Peder Torp Mathisen / NTB scanpix

Barkbrann i Larvik kan vare i flere dager

Siden lørdag har det brent i flere barkhauger på et anlegg i Larvik i Vestfold. Brannvesenet regner med at det ennå vil ta flere dager før alt er slukket.

Søndag tok brannvesenet i bruk to hjullastere til å grave ut masse fra de brennende haugene. Et tykt askelag på toppen hindret nemlig vannet i å trenge ned i barken.

– Vi fortsetter på samme måte. Vi har fire personer fra brannvesenet og seks stykker fra Sivilforsvaret på stedet. De graver ut masse og så slukker vi den, sier brannsjef Arve Stokkan i Larvik til NTB.

Han sier at det fortsatt er svært sterk varme i de indre delene av området.

– Vi får ikke slokket eller gjort noe i den delen av brannen, sier brannsjefen.

Han regner med at det kan være varme der i flere dager framover.

Søndag vurderte politiet om E18 måtte stenges like ved brannstedet.

– Vi vurderer dette fortsatt, men det er foreløpig ingenting som tilsier at dette er nødvendig, sier operasjonsleder Anne Meyer i Sør-Øst politidistrikt.

Det er mye røyk i området, men den regnes ikke som farlig for naboene.

Ikke gå glipp av disse populære videoene:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere