RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barn bør tas fra foreldrene tidligere

Over halvparten av barnevernets saksbehandlere mener barna de har fulgt opp burde vært plassert i fosterhjem tidligere.

Barnevernets Utviklingssenter på Vestlandet har siden 1999 jobbet med en omfattende undersøkelse om hvordan barn som er plassert i fosterhjem eller på institusjon har det, skriver Bergens Tidende. De har fulgt 109 barn som flyttet fra foreldrene sine i barnevernets regi. Barna var i aldersgruppen 6 - 12 år da de ble plassert.

Barnas saksbehandlere i barnevernet ble spurt om barna burde vært tatt fra foreldrene på et tidligere tidspunkt. Hele 58 prosent svarte ja. 23 prosent svarte vet ikke, mens 19 prosent sa nei.

Vel halvparten av foreldrene som ble intervjuet i undersøkelsen var enige i at barna burde flyttes.

- Barnevernet skulle tatt mine unger lenge før. Jeg var narkoman, og barnevernet visste at jeg hadde et rusproblem. Det var for lett å lure den unge tilsynsføreren de sendte hjem til oss, sier Sissel Venge Bagge til BT.

Barnevernet er pålagt å prøve en rekke tiltak i hjemmet før de går inn for å plassere barna på institusjon eller i fosterhjem. Familiene i undersøkelsen hadde i snitt hatt kontakt med hjelpetiltak fra barnevernet i tre år før barna ble flyttet ut av hjemmet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere