RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barn lekte Saddam-henging

Foto: TV2 Nyhetene
Sist oppdatert:
En gruppe barn i Gausdal lekte «henging» etter å ha sett nyhetsinnslaget om Saddam Husseins død.

Det var nær ved å ende i tragedie for en gutt som deltok i leken. Heldigvis slapp han fra hendelsen med røde merker rundt halsen, melder TV 2 Nyhetene.

Se innslaget på TV 2 Nyhetene her.

I Follebu i Gausdal lekte skolevennene politi og røver da leken plutselig tok en alvorlig vending. Ungene hadde sett nyhetsinnslagene om hengingen av Saddam Hussein. De bestemte seg for å prøve selv.

- Nære på at det gikk galt
- Heldigvis klarte ikke de eldre kameratene å holde tauet stramt så lenge. Gutten fikk gudskjelov beina bort på krakken, og de andre slapp taket, sier Robert Eng. Han er blant foreldrene som nå priser seg lykkelig over at dette endte god.

- Vi fikk en sorgreaksjon. Det var så nære på at det gikk galt, forteller en annen av foreldrene, Nina Nilsen, om de voksnes reaksjoner i etterkant.

Meldingen om den livsfarlige leken har satt en støkk i nærmiljøet.

Skolen tar opp saken
- Her kunne det gått liv. Heldigvis gikk det ikke sånn, sier rektor Sølvi Bergset til TV 2 Nyhetene. Onsdag vil hun sammen med kommunehelsetjenesten ta hendelsen opp med alle elevene.

Psykolog Atle Dyregrov sier til TV 2 at mediene har sterk gjennomslagskraft og at det er vanlig at barn kopierer ting de har sett i mediene. Han vil ikke uten videre råde alle foreldre til å diskutere Saddam-hengingen med barna, men sier det bør vurderes i hvert enkelt tilfelle, blant annet i forhold til hva barna har sett på tv eller internett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere