RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barn med plager mest mobbet

Foto: Lise Strandlien
Sist oppdatert:
Hyperaktive, overvektige eller psykiske syke barn blir dobbelt så ofte utsatt for mobbing som andre barn, viser en ny nordisk undersøkelse.

Hele 10.000 barn og ungdommer har vært med i undersøkelsen, og Folkehelseinstituttet står bak den norske delen av studien.

Starter i barnehagen
Mobbing blant barn og unge i Norge økte drastisk fra midten av 90-tallet fram til 2001. Det starter allerede i barnehagen og fortsetter oppover i skolealder, skriver Dagsavisen

Ett av fire barn i alderen 2-17 år som er hyperaktive, overvektige eller sliter psykisk blir mobbet.

- Dette er alvorlig. Det er ikke veldig overraskende at disse gruppene er mest utsatt, men jeg er overrasket over at forskjellen er så stor, sier professor Erling Roland ved Senter for atferdsforskning.

Verst i Finland
Han mener at barn med psykiske problemer er ekstra utsatt fordi de «gir plageren det han vil ha».

Finske barn er mest utsatt for mobbing i Norden, viser tallene. Mens nesten ett av fire finske barn blir utsatt for mobbing (22,6 prosent), blir ett av sju (14,7 prosent) norske barn utsatt for mobbing.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere