RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barn overvåket av politiet

Fire kinesiske barn fra norske asylmottak ble i går funnet i Stockholm etter en felles politiaksjon mellom norsk og svensk politi.

Nye Kripos har overvåket ti kinesiske barn den siste måneden. Barna har bodd sammen to og to på forskjellige asylmottak. De hadde både mobiltelefoner og SIM-kort da de ankom asylmottakene, noe som førte til at Nye Kripos ble informert, skriver VG i dag.

Overvåkningen av barna medførte at svensk politi kunne pågripe to personer lørdag. En av de to møtte fire kinesiske barn fra norske mottak som kom med buss fra Norge. Barna ble så ført til en leilighet hvor politiet aksjonerte og fant både barna og en større pengesum.

- De pågrepne blir fremstilt for varetektsfengsling allerede søndag. Klarer vi å bevise menneskehandel, har det en større strafferamme enn menneskesmugling, som de foreløpig er siktet for, sier Bo Larsson ved Grensepolisen avdeling Stockholm.

De fire barna er tilbake på mottakene de kom fra, og ansees som offer for kriminell handling.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere