RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barn skadd i eksplosjon

Sist oppdatert:
Tre barn og en voksen ble skadd da et stormkjøkken eksploderte i barnehagen. Og brannbilen kolliderte.

ÅSANE (iBergen.no): Ulykken skjedde i Haukedalsmyra barnehage i Åsane i Bergen.

- Den voksne kvinnen som ble skadd, skal ha kastet seg over et av barna for å beskytte det da flammene sto opp fra stormkjøkkenet, sier brigadeleder Egil Grimseid i Bergen brannvesen til iBergen.no.

Kvinnen er ifølge Haukeland sykeshus 22 år gammel.

Grilling
- Vi fikk melding klokken 12.21 om at et stormkjøkken eksploderte rett utenfor Haukedalsmyra barnehage, sier vaktkommandør Magne Skodvin i Bergen brannvesen til TV 2 Nettavisen.

Både voksne og barn var samlet rundt stormkjøkkenet under tak i et leskur for å grille da stormkjøkkenet plutselig eksploderte.

Politi, brannvesen, luftambulanse og flere ambulanser kom raskt til ulykkesstedet.

- Tre barn og en voksen ble skadd i eksplosjonen. Flammene sto opp fra stormkjøkkenet, sier politiførstebetjent Hogne Nygård fra Arna og Åsane lensmannskontor til iBergen.no.

De tre barna, to på fem år og en på seks år, fikk brannskader i ansiktet og på hendene. Både de og den voksne kvinnen, som fikk 2. grads forbrenninger i ansiktet og på hendene, er sendt til brannskadeavdelingen ved Haukeland sykehus, sier Nygård. Alle de skadde var ved bevissthet da de ble sendt av gårde i ambulansene.

- Brannskadene hos de tre ungene ser lettere ut, mens de så mer alvorlige ut for den voksne, sier brigadeleder Egil Grimseid i Bergen brannvesen til iBergen.no. Brannvesenet var først på stedet, og startet øyeblikkelig behandling av de skadde.

Ifølge Grimseid skal den ansatte, som fikk de alvorligste skadene, ha kastet seg over det ene barnet for å beskytte det da stormkjøkkenet eksploderte.

Den 22 år gamle kvinnen ble mandag skrevet ut fra sykehuset og alle ungene ble skrevet ut i løpet av helgen, melder informasjonsavdelingen ved Haukeland sykehus til TV2 Nettavisen.

Uvanlig
Ifølge brigadelederen skulle barnehagen grille under taket i leskuret da eksplosjonen skjedde. De benyttet et stormkjøkken som fyres opp ved hjelp av rødsprit.

- Det er veldig sjelden eksplosjoner i stormkjøkken, sier Grimseid. Krimteknikere fra politiet skal nå forsøke å finne ut hva som skjedde.

Grimseid vet heller ikke årsaken, men sier det kan være at de har fylt på mer rødsprit, og at det da har kommet et poff, og at flammene har stått opp.

Folk fra brannvesenet har snakket med barna etter ulykken og forsøkt å roe dem ned. De er naturlig nok preget av hendelsen, og oppholder seg innendørs i barnehagens lokaler sammen med de ansatte.

Kollisjon
Under utrykning til stedet, kolliderte den ene brannbilen i rundkjøringen ved Åsane Senter. Brannbilen skal ha kjørt inn i siden på en annen bil.

De to som satt i personbilen ble ikke alvorlig skadd, men den ene ble fraktet til legevakten i Åsane for sjekk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere