RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barn tvangssendt uten mors viten

Sist oppdatert:
To barn er av barnevernet i Trondheim tvangssendt til Nederland, uten morens viten og samtykke. - Rystende og ulovlig, mener advokat.

- Dette er det ingen hjemmel for i barnevernloven, sier advokat Ole M. Erikstad til Adresseavisen.

Når barna sendes ut av landet, mister barnevernet i Trondheim kontrollen med dem, for barnevernloven gjelder bare i Norge, fremholder Erikstad. Han er rystet over det som har skjedd med søskenparet på åtte og ti år.

Uanmeldte besøk
– Jeg er verken barnemishandler, alkoholiker eller prostituert, sier den enslige moren (32) som opprinnelig er fra Somalia og har bodd i Norge de siste fire årene på humanitært grunnlag.

I løpet av en tre måneders periode i vår kom barnevernet på nærmere 40 uanmeldte hjemmebesøk der det ble foretatt urinprøver og hun måtte blåse i et apparat som testet om hun hadde promille. Alle disse testene ga negativt resultat – bortsett fra en gang da hun hadde 0,1 i promille.

Hentet uten varsel
Mens advokaten var i møte med barnas mor og barnevernet i Trondheim kommune 29. november, ble de to barna uten forvarsel hentet fra hjemmet.

Først 16 dager senere fikk moren og advokaten vite at de var sendt til en omsorgsfamilie i Nederland. Moren har ikke snakket med barna sine på tre uker, ifølge advokaten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere