RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barna kommer til Norge

(Sarpsborg Arbeiderblad / Politiet)
Sist oppdatert:
De tre barna som ble bortført fra Sarpsborg, vil trolig være tilbake i Norge innen kort tid.

Det opplyser politiadvokat Morten Lundén ved Østfold politidistrikt til Nettavisen.

- Barna vil bli tilbakeført til Norge i et samarbeid mellom norsk politi og lokalt barnevern. Jeg ber om at man er forsiktig med å omtale tilbakeføringsprosessen av hensyn til barna, sier Lundén.

- Dette vil skje innen kort tid, sier Lundén.

Banket opp
Barna ble bortført fra under dramatiske omstendigheter i Sarpsborg lørdag, da ansatte i barnevernet ble dopet og banket opp. Barna var da på et besøk hos foreldrene på Borgenhaugen utenfor Sarpsborg sammen med ansatte i barnevernet. De barnevernsansatte ble først dopet med sovemiddel. Deretter ble de overfalt slått og bundet av maskerte personer.

Les: Barnevernansatte banket opp og bundet fast

Samtidig flyktet det irakiske ekteparet Musheer Nadheer Mustafa (36) og Khalidah Yaseen Al-Khalidi (33) sammen med de tre barna, og et fjerde barn de selv har omsorgen for.

Tatt i passkontrollen
Flukten endte tidsdag ettermiddag i Hellas. Ekteparet ble tatt i byen Kipos nord i Hellas, på grensen til Tyrkia. De var trolig på vei til Irak da de ble pågrepet.

I følge sa.no ble familien stoppet i passkontrollen mellom Hellas og Tyrkia da de kjørte den etterlyste Mitsubishien.

Ekteparet vil nekte å la seg utlevere til Norge. Dermed må gresk rett avgjøre hva som skal skje med ekteparet. Dette omfatter derimot ikke de tre barna på 6, 12 og 14 og vil derimot komme til Norge innen kort tid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere