RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barna tok strømmen - sparte 5 prosent

Sist oppdatert:
På barne-TV ble barna oppfordret til å skru av unødvendig strøm i en halvtime. Det ga resultater.

Barna som så barne-TV PysjPopBaluba lørdag den 15. januar mellom klokken 0900 og 0930 ble oppfordret til å skru av all unødvendig strøm i huset. Det resulterte i en besparelse på hele fem prosent på landsbasis.

Det var nettselskapene BKK i Bergen, Salten Kraftsamband og Buskerud Kraftnett som foretok målingene. Kraftselskapene hadde målt energibruken i samme områder lørdagen før, og utviklet en graf som viste forventet forbruk forrige lørdag. Temperaturforskjeller var også tatt i betraktning.

PysjPopBaluba har ca. 200 000 faste seere, og 50-100 000 voksne seere hver lørdag. Mange fulgte oppfordringen om å skru av unødig energibruk, som kaffetraktere, unødig belysning, panelovner osv. Forbruket falt med i snitt fem prosent i måleperioden.

Dette tilsvarer en det elektriske effektuttaket fra cirka 90.000 eneboliger på denne årstiden, opplyses det i en pressemelding fra konsulentselskapet Enova.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere