Barnedrapssaken til Høyesterett

En 25 år gammel kvinne som er dømt til elleve års fengsel for drap på sin tre år gamle stedatter får saken behandlet i Høyesterett.

Høyesteretts kjæremålsutvalg har besluttet at kvinnen får saken behandlet i Høyesterett. Dette kan medføre at dommen blir opphevet og straffesaken må behandles på nytt.

Kvinnens forsvarer Venil Katharina Thiis sier til NTB at Kjæremålsutvalgets avgjørelse må få betydning for spørsmålet om videre varetektsfengsling. Kvinnen sitter nå på Bredtveit fengsel. Fengslingsfristen utløper den 12. mai, og påtalemyndigheten har lagt fram begjæring om forlenget varetekt. Forsvareren vil kreve at kvinnen blir løslatt.

Den 25 år gamle kvinnen er både i Trondheim tingrett og Frostating lagmannsrett kjent skyldig i å ha kvalt sin tre år gamle stedatter i familiens hjem den 5. november 2002. Hun har nektet seg skyldig i drap, og har hele tiden hevdet at den lille jenta døde etter at de begge falt i en trapp.

Høyesterett skal ta stilling til om kvinnen hadde gyldig forfall da hun ikke møtte i retten ved lagmannsrettens behandling av straffesaken tidligere i år. Dette er det sentrale spørsmålet i forsvarernes anke over feil saksbehandling.

Om kvinnen får medhold av Høyesterett, kan det innebære at dommen fra Frostating lagmannsrett blir opphevet, og at lagmannsretten må behandle straffesaken på nytt.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.