Barnefamilie beskutt

Foto: Benjamin Bakken / TV 2

Flere skudd ble løsnet mot et bolighus og bilen til Schibsted-arving Harald Stian Undrum i Bærum natt til tirsdag. I huset var to voksne og to barn. Se Web-TV.

31.01.06 10:07

- Det er avfyrt skudd mot et hus. Det er hull i stuevinduet, og vi har funnet noen prosjektiler i stuen. I tillegg er det skutt mot en bil parkert på utsiden av huset. Der har kuler gått inn gjennom frontruten og panseret, sier operasjonsleder Marlow Grandalen i Asker og Bærum politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

- Neppe tilfeldig
Bilen som stod parkert utenfor huset tilhører Schibsted-arving Harald Stian Undrum. Politiet holder nå alle muligheter åpne og undersøker hvorvidt Undrum kan ha vært målet. Undrum har tidligere vært i konflikt med Nokas-raner David Aleksander Toska etter at han kausjonerte på et lån til finansakrobaten Thomas Øye på fem millioner kroner.

- Jeg ønsker ikke å kommentere persongalleriet. Men vi har en formening om at dette var uttrykk for noe. Dette var neppe en tilfeldig handling, sier kriminalsjef Einar Aas ved Asker og Bærum politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

TV 2 Nettavisen var tirsdag morgen i kontakt med Harald Stian Undrum. Han ønsker ikke å kommentere hendelsen.

Pepret bil og hus
Ifølge politiet ble det løsnet et sted mellom 15 og 20 skudd.

Operasjonsleder Grandalen sier at prosjektilene kommer fra et 9 mm våpen, men det er foreløpig uvisst hvorvidt det dreier seg om et håndvåpen eller automatvåpen.

Væpnet politi var i natt nå på stedet og sikrer at gjerningsmennene ikke kommer tilbake.

- Vi har kalt ut ekstra mannskaper for å sikre at de som bor der ikke får besøk en gang til, sier Grandalen.

Barna var i huset
Faren i huset befant seg i første etasje, der skuddene traff, på tidspunktet da skytingen skjedde. Mor og to barn var i andre etasje.

Ingen kom til skade i hendelsen.

- Vi vet ikke hva foranledningen for skytingen er. Fornærmede har vært i avhør, og har foreløpig ikke kommet med informasjon som kan belyse hendelsen. Han stiller seg ganske uforstående til det hele, sier Grandalen.

Ingen spor
Politiet fikk melding om hendelsen 00.43. Krimteknikere og taktiske etterforskere var på stedet i natt. De sikrer alle spor, og etterforskningen går sin gang ifølge politiet.

- Vi holder nå på å danne oss et bilde av hva som har skjedd. Det var ingen i bilen da skuddene falt, så risikoen var størst for dem i huset, sier kriminalsjef Einar Aas.

Ifølge politiet er det ingen spor etter gjerningsmennene.

- Ett vitne som hørte skuddene har meldt seg. Utover det har vi ingen opplysninger om biler eller personer observert i området, sier Grandalen.

Tilhører Schibsted-arving
Ifølge Biltilsynet er Schibsted-arving Harald Stian Undrum registert som eier på bilen. Politiet opplyser til TV 2 Nettavisen at det er mannen som er inne til avhør, som disponerte bilen.

- Jeg kan bekrefte at bilen ble disponert av mannen som var inne i huset. Han har vært inne til avhør. Undrum har derimot ikke vært inne til avhør, sier Grandalen til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.