RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barnefar støtter drapstiltalt stemor

Sist oppdatert:
Den 24 år gamle kvinnen som står tiltalt for drapet på sin tre år gamle stedatter, får fremdeles full støtte fra barnefaren. Onsdag begynner rettssaken i Trondheim.

Kvinnen er tiltalt for forsettlig drap på sin stedatter, men nekter straffskyld.

Påtalemyndigheten mener kvinnen kvalte den lille jenta ved at hun « stengte for pusteåpningen til barnet» med hendene eller med en myk gjenstand.

Støtter sin kone
Tiltaltes ektemann, og far til det avdøde barnet, støtter fortsatt sin kones forklaring om at dødsfallet skyldtes fall i en trapp. Ifølge denne forklaringen skal hun ha besvimt og blitt liggende oppå barnet etter fallet i trappen. Etterpå tilkalte hun selv ambulanse.

- Vi mener det ikke finnes noen bevis eller sammenheng mellom de ulike momentene i saken. Vi vil reise spørsmål om både obduksjonsrapporten og hendelsesforløpet, opplyser 24-åringens advokat, Arve Opdahl, til TV 2 Nettavisen.

Sakkyndige vil uttale seg
Etter aktors innledningsrunde i Trondheim tingrett onsdag skal 24-åringen begynne sin forklaring om hva som skjedde i familiens hjem på Lade i Trondheim den 5. november i fjor.

Påtalemyndighetene vil legge vekt på uttalelser fra sakkyndige.

- Vi har sakkyndige som vil uttale seg i forhold til obduksjonsrapporten og hva den mest sannsynlige dødsårsaken er. I tillegg vil det komme uttalelser om hvor mye et barn tåler, opplyser statsadvokat Kaia Strandjord til TV 2 Nettavisen.

Strandjord ønsker ikke å gå nærmere inn på hva påtalemyndigheten vil gjøre for å underbygge tiltalen mot 24-åringen. Hun bekrefter imidlertid at både professorer i psykiatri, rettsmedisin, nevrologi og pediatri vil uttale seg i rettssaken.

- Suicidal
Kvinnen har sittet sammenhengende i varetekt siden 14. juli. Kvinnen har imidlertid oppholdt seg på lukket institusjon siden 28. august, på grunn av mistanke om at 24-åringen er suicidal.

Rettssaken starter i Trondheim tingrett onsdag morgen. Det er satt av tid frem til første november.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere