*Nettavisen* Nyheter.

Barnefaren reagerer på Thorkildsens innblanding

Foto: (Foto: Erlend Aas / Scanpix)

Statsråden la ut detaljer om barnefordelingssak på Facebook.

02.05.12 15:25

Da hun var stortingsrepresentant brukte Inga Marte Thorkildsen (SV) Twitter og Facebook til å legge ut diagnosen til en syv år gammel gutt i en incest- og barnefordelingssak.

Nå reagerer barnefaren sterkt på at statsråden la ut taushetsbelagte opplysninger.

- Barnefaren er fortvilet og synes det er ille at hun indirekte anklager ham for incest, sier advokat Mette Yvonne Larsen til NRK.

Omstridt diagnose

Hun opplyser til VG Nett at det er omstridt om gutten har den diagnosen som Thorkildsen gir detaljer om på sosiale medier. Noe hun knytter det opp til det påståtte overgrepet til faren. Nå mener Larsen at Thorkildsen bør gi faren og gutten en unnskyldning og trekke seg helt ut av saken.

- Hun ville sørge for at barnet ikke havnet hos meg, sier faren i barnefordelingssaken til NRK.

Barnefaren mener hun som statsråd burde visst bedre enn å bruke sosiale medier som sitt forsvarsverk. For senest søndag fortsatte Thorkildsen sitt engasjement i denne ene saken på sin egen Facebook-side.

Barnefaren stiller store spørsmålstegn om en person med så dårlig vurderingsevne og dømmekraft er egnet til å sitte i en statsrådsposisjon.

- Hun har fått tilbud om å snakke med meg, noe hun ikke har villet gjøre. Hun har ikke vært interessert i å høre på vår versjon i det hele tatt. Det er en ensidig informasjon statsråden har sittet på.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Kyllingmark, Chris (SCANPIX)

Kontaktet politiet

Dagbladet skrev søndag at Thorkildsen i august i fjor tok kontakt med en politietterforsker om en henlagt incestsak. Dette skjedde mens hun var stortingsrepresentant. Hun ba ifølge avisen om at politiet måtte avhøre barnet en gang til, denne gang på Barnehuset i Oslo.

Saken er en komplisert barnefordelingssak og handlet om påstander om at en far skulle ha begått seksuelle overgrep mot sitt mindreårige barn.

- Jeg sa at jeg mente at dette barnet burde få anledning til å forklare seg på Barnehuset hos eksperter. Også fordi Barnehuset tilbyr et tverrfaglig team med helsekompetanse, og jeg var engstelig for barnets helse, sier nåværende barne-, likestillings- og inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen.

Riksadvokaten er kritisk til Thorkildsens henvendelse til politiet. Det er også leder Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund. Thorkildsen får også kritikk fra Stortingets andre visepresident Per-Kristian Foss (H).

Ikke-sak for kontrollkomiteen

Thorkildsen varslet SVs partileder Audun Lysbakken og statsminister Jens Stoltenberg (Ap) om engasjementet sitt da hun ble utnevnt til statsråd. De mente saken var uproblematisk.

Inga Marte Thorkildens kontakt med politiet om en incestsak er ikke noe som hører inn under Stortingets kontroll -og konstitusjonskomité.

- Dette er ingen sak for kontroll- og konstitusjonskomiteen. Det er heller ingen annen instans på Stortinget eller i forvaltningen som kan gripe inn, dersom noen mener at en representant har gått over streken. Det er folket i valg som til sjuende og sist bestemmer, sier Anundsen til NTB.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.